Όσο σταδιακά ανεβαίνει η θερμοκρασία, η ανάγκη μας για δροσερά snack όλο και αυξάνεται. Το παγωτό όμως, δεν ισοδυναμεί πάντα με ζάχαρη. Υπάρχει κάθε φορά ένας έξυπνος τρόπος, να μετατρέψεις μια συνταγή, σε μια θρεπτική απόλαυση. Treat yourself με ένα εξαιρετικά φραουλένιο cheesecake bark από cottage cheese, lime και μέλι!
Υλικά για 10 strawberry cheesecake bark
- 200γ cottage cheese
- 180γ φράουλες ώριμες
- 130γ μέλι
- 160γ γιαούρτι
- Ξύσμα από 1 lime
- 1κ.γλ χυμό lime
Πώς φτιάχνουμε το strawberry cheesecake bark
- Σε ένα blender, προσθέτουμε το cottage cheese και το πολτοποιούμε, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις φράουλες, το μέλι και το γιαούρτι στο blender, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί πλήρως.
- Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα από ένα lime και τον χυμό και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα διαστάσεων 25×10 και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 8 ώρες.
- Μόλις έχουν παγώσει, κόβουμε με μαχαίρι τα strawberry cheesecake bark, τα οποία καλύπτουμε ελαφρώς με λιωμένη σοκολάτα, κομμένες φράουλες και σερβίρουμε.
Tip!
Μπορείτε να προσθέσετε το μείγμα, μέσα σε φόρμες σιλικόνης για πιο ευφάνταστα σχέδια. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς μέσα στο μείγμα, ως τελευταίο στάδιο μαζί με το lime.