Μικρές 3άδες, Φτωχές μεν… πλην τίμιες

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Σύμφωνα με τη θεωρία που περιγράφω στο βιβλίο μου  Thin Positive – Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής, ο ιδανικότερος τρόπος για να πετύχεις να βρεις το συντομότερο δρόμο του κορεσμού  είναι ο συνδυασμός των βασικών γευμάτων σου σε τουλάχιστον τρεις 3άδες και δυο ενδιάμεσες 2άδες, που θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις ένα “προσωπικό ρυθμιστή όρεξης και κορεσμού”.
Περισσότερα μπορείς να δεις και στο σχετικό άρθρο μου  Thin Positive
Για να υπάρξει διευκόλυνση στην παρασκευή γευμάτων δομημένα σε μικρέ 3άδες, στο παρακάτω άρθρο, θα σου δοθούν απλές και έξυπνες λύσεις ώστε να λάβεις έμπνευση για να φτιάξεις στο μέλλον δικούς σου συνδυασμούς  που ταιριάζουν στις γευστικές σου επιθυμίες και κυρίως με ιδιαίτερα οικονομικές  πρώτες ύλες .
Οι συγκεκριμένοι συνδυασμοί αποτελούν κάποιες από τις συνηθέστερες προσωπικές μου επιλογές στην καθημερινή διατροφή μου και κάθε μία ξεχωριστά μπορεί να σου εξασφαλίσει ένα άριστο θρεπτικό αποτέλεσμα καθώς και μια ικανή παραγωγή του νευροδιαβιβαστή της σεροτονίνης, ώστε γρήγορα και εύκολα να αποκτήσεις τον έλεγχο της πείνας σου. Κύριο χαρακτηριστικό των συνδυασμών που ακολουθούν, είναι η έμφαση στις πολλές ωμές τροφές που χαρίζουν γρήγορα το αίσθημα της πληρότητας ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη καλή χλωρίδα του εντέρου με περισσότερα ευεργετικά ένζυμα.
Στη συνέχεια μπορείς να μελετήσεις περισσότερες πληροφορίες και στο σχετικό άρθρο μου «Κερδίζοντας το πλεονέκτημα να μπορείς να πεις στο φαγητό… φτάνει»
Σου παρουσιάζω λοιπόν τις φτωχές μεν, πλην τίμιες 3άδες της καθημερινότητάς μου. Όπως πολύ εύκολα θα διαπιστώσεις θα δεις ότι “μια εικόνα – χίλιες γεύσεις”

α) συνδυασμός με βάση νωπούς – μουσκεμένους ξηρούς καρπούς και φρούτα

giaourti-xera-fruta-jiroi-karpoi

  • Γιαούρτι πλήρες, ως ζωική επιλογή της τριάδας.
  • 2 κ.σ ποικιλία ξηρών καρπών, ως ½ επιλογής του Αμύλου/Καρπών.
  • Αποξηραμένα φρούτα μουλιασμένα, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας.

 

β) συνδυασμός με βάση το μικρά κρίθινα παξιμάδια

dakakia-pollapla

  • 3 μικρά κρίθινα ντακάκια, ως επιλογή του Αμύλου/Καρπών.
  • 4 κουταλιές της σούπας Ανθότυρο, ως ζωική επιλογή της τριάδας.
  • 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας.
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη.

 

γ) συνδυασμός με βάση το τυρί κατίκι Δομοκού

katiki-paximadia-salata

  • 4 κουταλιές της σούπας κατίκι, ως ζωική επιλογή της τριάδας.
  • 3 ντακάκια από αλεύρι κρίθινο και δίκοκκο, ως επιλογή του Αμύλου/Καρπών.
  • 2 κούπες φρέσκα λαχανικά, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας.
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη.

 

δ) συνδυασμός με βάση ζαμπόν το γαλοπούλας

%cf%80%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%ae-3%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac

  • 3 φέτες Γαλοπούλα βραστή, ως ζωική επιλογή της τριάδας.
  • 3 φέτες τυρί του τοστ, ως ζωική επιλογή της τριάδας.
  • 1 κούπα ντοματίνια και αγγούρι, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας.
  • 1 μικρή μπακέτα ή 2 κρίθινα κουλούρια, ως επιλογή του Αμύλου/Καρπών.

 

ε) συνδυασμός με βάση  γραβιέρα και φρούτα

graviera-pajimadi-karpoi-fruto

 

στ) συνδυασμός με βάση γραβιέρα και ελιές

graviera-aggoyri-eliew-pajimadi

  • 1 μέτριο κρίθινο παξιμάδι ή 3 , ως επιλογή του Αμύλου/Καρπών.
  • 3 σπιρτόκουτα Γραβιέρα, ως ζωική επιλογή της τριάδας.
  • 1 κούπα αγγούρι, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας.
  • ½ φλιτζάνι ελιές, καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

 

ζ) συνδυασμός με βάση το πορτοκάλι στη σαλάτα

sigklino-portokali

  • 2 σπιρτόκουτα Λαδοτύρι Λέσβου, ως ½ της ζωικής επιλογής.
  • 2 φέτες Απάκι, ως ½ της ζωικής επιλογής.
  • 1 πορτοκάλι, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας.
  • 2 κρίθινα κουλούρια σπασμένα, ως επιλογή του Αμύλου/Καρπών.
  • ½ φλιτζάνι ελιές και ψιλοκομμένο σέλινο.

Περισσότερες επιλογές για μικρές 3άδες θα βρεις και στο επόμενο άρθρο μου ΕΔΩ 

Τις συγκεκριμένες επιλογές μαζί με πολλές άλλες θα τις βρεις και στην εφαρμογή Diet Coaching .

THIN POSITIVE & DIET COACHING Book - e-Pub - Application

Η φιλοσοφία  των επιλεγμένων συνδυασμών  για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων  είναι βασισμένη στο βιβλίο  Thin PositiveΜυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο .

 

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Σεφ Στο Παραπέντε

Σεφ. Ο αρχιμάγειρας, ο δεξιοτέχνης της γαστρονομίας, αυτός που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας. Ένας σεφ δεν λειτουργεί ποτέ

Scroll to Top