Συνταγές

Εύκολο τηγανόψωμο με τυρί

Εύκολο τηγανόψωμο χωρίς ζύμωμα & χωρίς τηγάνισμα — ναι, γίνεται! 💡 Αν θέλεις κάτι εύκολο, νόστιμο και χωρίς λαδίλα, δοκίμασε αυτό το express τηγανόψωμο. Ανακατεύεις, ψήνεις, απολαμβάνεις. 👇 🔸 Υλικά:❇️1 αυγό❇️100 γρ. γιαούρτι❇️120 ml ανθρακούχο νερό❇️1 κ.σ. ελαιόλαδο❇️120 γρ. βρώμη (αλεσμένη)❇️100 γρ. φέτα❇️50 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο ❇️1 κ.γ. baking powder❇️Αλάτι & πιπέρι ➡️Ανακατεύεις όλα τα υλικά […]

Εύκολο τηγανόψωμο με τυρί Read More »

ΤΕΜΠΕΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ – Όλη η γεύση, κανένας κόπος!

Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό σε… express εκδοχή! ☀️🍽️ ✨ Ανακάτεψε, ψήσε και απόλαυσε! ΥΛΙΚΑ:🧅 1 πράσο ψιλοκομμένο (ή 1 μεγάλο κρεμμύδι)🥒 2 κολοκυθάκια, σε κύβους🍆 1 μελιτζάνα, σε κύβους🍅 2 ντομάτες ψιλοκομμένες🍅 2 ντομάτες τριμμένες🌶 2 κόκκινες πιπεριές, σε κομμάτια🥕 2 καρότα τριμμένα🌿 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο🍚 150γρ άγριο ρύζι (ή μπασμάτι)🥄 2 κ.σ. σταφίδες

ΤΕΜΠΕΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ – Όλη η γεύση, κανένας κόπος! Read More »

Τιραμισού…αλλά καλύτερο

Είστε λάτρης του καφέ; Θέλετε να τρώτε κάθε μέρα Τιραμισού; Κανένα πρόβλημα! Με την παρακάτω συνταγή, μπορείτε να απολαμβάνετε τιραμισού καθημερινά, και αν το συνδυάσετε και με ένα φρέσκο φρούτο θα έχετε ένα πλήρες σνακ. Υλικά για 2 μερίδες:  Εκτέλεση: Από την Διατροφολόγο Κωνσταντίνα Γρώππα

Τιραμισού…αλλά καλύτερο Read More »

Κεφτεδάκια στον φούρνο

Κάποια φαγητά τα αγαπάμε γιατί μας θυμίζουν οικογενειακές στιγμές– και τα κεφτεδάκια είναι σίγουρα ένα από αυτά! Αυτή η εκδοχή φούρνου διατηρεί όλη την νοστιμιά που ξέρουμε , με έναν πιο υγιεινό και ελαφρύ τρόπο. Ζουμερά, αρωματικά και απόλυτα απολαυστικά, είναι η συνταγή που θα λατρέψουν όλοι . Υλικά: • 600 γραμμάρια κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος • 5

Κεφτεδάκια στον φούρνο Read More »

Αγκινάρες αλά πολίτα 

Οι αγκινάρες αλά πολίτα αποτελούν μία από τις πιο εξαιρετικές μαγειρικές δημιουργίες λαχανικών που κατέγραψε ο αείμνηστος Νικόλαος Τσελεμεντές, εξελίσσοντας μια παραδοσιακή τουρκική συνταγή με την ονομασία «αγκινάρες με λάδι». Στη συνταγή αρχικά δεν υπήρχαν καρότα ή πατάτες, ενώ αντί για κρεμμυδάκια κομμένα, χρησιμοποιούνταν κοκκάρια, δηλαδή τα μικρά ολόκληρα κρεμμυδάκια του στιφάδου.  Ο Τσελεμεντές αναφέρει

Αγκινάρες αλά πολίτα  Read More »

Κεφίρ: Πως φτιάχνεται και πώς συντηρείται;

Τι είναι το κεφίρ; Το παραδοσιακό κεφίρ καταναλώνεται εδώ και αιώνες  λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας και  θεωρείται τρόφιμο για την προώθηση και διατήρηση της καλής υγείας ειδικά στον Καύκασο.  Είναι ένα προϊόν γάλακτος το οποίο  παράγεται από τη ζύμωση των κόκκων του κεφίρ χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους γάλακτος όπως κατσικίσιο, από βουβάλι, πρόβατο, καμήλα ή αγελάδα. Οι κόκκοι του κεφίρ

Κεφίρ: Πως φτιάχνεται και πώς συντηρείται; Read More »

Μαλακές Μπάρες Πρωτεΐνης: Θρεπτική και Υγιεινή Επιλογή

Οι μαλακές μπάρες πρωτεΐνης αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας! Είναι ιδανικές για: Οφέλη της Συνταγής Πρόταση σερβιρίσματος Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, θρεπτική και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις γεύσεις και τις ανάγκες σας! Καλή απόλαυση! Μαλακές μπάρες πρωτεΐνης 12 γρ πρωτεΐνης ανά μερίδα (50γρ)   1  και 1/2

Μαλακές Μπάρες Πρωτεΐνης: Θρεπτική και Υγιεινή Επιλογή Read More »

Φαλάφελ. Θρεπτική Αξία και Συνταγή

Τί είναι το Φαλάφελ; Το φαλάφελ (ή αλλιώς ρεβυθοκεφτέδες) είναι ένα πιάτο με ρίζες στη Μέση Ανατολή. Φτιάχνεται από αλεύρι ρεβυθιών ή κουκιών ή συνδυασμό τους και ποικιλία πολλών μπαχαρικών. Εμφανισιακά μοιάζει σαν τους κοινούς κεφτέδες και συνήθως τηγανίζεται (είναι εξαιρετικό και στο φούρνο) και σερβίρεται είτε μόνο του, είτε μέσα σε διπλωμένη αράβικη πίτα, είτε τυλιγμένο μέσα σε

Φαλάφελ. Θρεπτική Αξία και Συνταγή Read More »

Scroll to Top