Αγκινάρες αλα πολίτα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Μια νόστιμη εύκολη και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψετε τις αγκινάρες σας. Μια ακόμα συνταγή από σπίτι, από το βιβλίο “Τι καλό θα μαγειρέψεις σήμερα μαμά.”

 
Υλικά που χρειαζόμαστε για τέσσερις μερίδες

  • Οκτώ Αγκινάρες
  • Οκτώ μικρές πατάτες
  • Τρία μέτρια καρότα περίπου 300γρ.
  • Οκτώ μέτρια μικρά κρεμμύδια
  • 50 γραμμάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • Πέντε κουταλιές σούπας λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι και τρία λεμόνια

Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε νερό που μέσα έχουμε στύψει ένα λεμόνι. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, καθαρίζουμε ολόκληρα τα ξερά κρεμμύδια, τις μικρές πατάτες, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο. Τα σοτάρουμε 3 λεπτά στην κατσαρόλα με το λάδι. Έχουμε στύψει τα δύο λεμόνια και με το χυμό τους σβήνουμε τις αγκινάρες. Ρίχνουμε και ένα ποτήρι του κρασιού νερό, αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό. Παρακολουθούμε το νερό και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με λίγο νερό ακόμα. Εάν μας αρέσει, μπορούμε να δέσουμε την σάλτσα του φαγητού μας προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Βράζουμε περίπου τρία τέταρτα της ώρας.

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top