Μια νόστιμη εύκολη και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψετε τις αγκινάρες σας. Μια ακόμα συνταγή από σπίτι, από το βιβλίο “Τι καλό θα μαγειρέψεις σήμερα μαμά.”
Υλικά που χρειαζόμαστε για τέσσερις μερίδες
- Οκτώ Αγκινάρες
- Οκτώ μικρές πατάτες
- Τρία μέτρια καρότα περίπου 300γρ.
- Οκτώ μέτρια μικρά κρεμμύδια
- 50 γραμμάρια άνηθο ψιλοκομμένο
- Πέντε κουταλιές σούπας λάδι
- Αλάτι, πιπέρι και τρία λεμόνια
Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε νερό που μέσα έχουμε στύψει ένα λεμόνι. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, καθαρίζουμε ολόκληρα τα ξερά κρεμμύδια, τις μικρές πατάτες, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο. Τα σοτάρουμε 3 λεπτά στην κατσαρόλα με το λάδι. Έχουμε στύψει τα δύο λεμόνια και με το χυμό τους σβήνουμε τις αγκινάρες. Ρίχνουμε και ένα ποτήρι του κρασιού νερό, αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό. Παρακολουθούμε το νερό και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με λίγο νερό ακόμα. Εάν μας αρέσει, μπορούμε να δέσουμε την σάλτσα του φαγητού μας προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Βράζουμε περίπου τρία τέταρτα της ώρας.