Το κουλουράκι Θεσσαλονίκης είναι μια κλασική αξία.
Πλέον μπορείτε να το βρείτε παντού. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια βγαίνει και σε έκδοση με αλεύρι ολικής άλεσης ή πολύσπορο.
Από μόνο του δύσκολα θα σας χορτάσει, γι’ αυτό και πολλοί κουλουράδες το προσφέρουν με ένα μικρό τρίγωνο τυρί για να ολοκληρωθεί η χημεία μιας τραγανής μπουκιάς σε συνδυασμό με την απαλή γεύση ενός μαλακού τυριού.
Η αλήθεια είναι πως το κουλουράκι, αν δεν καταναλωθεί σχεδόν αμέσως όπως είναι ζεστό, ξεραίνεται έπειτα από λίγες ώρες. Και όμως υπάρχει λύση. Aν το ζεστάνετε για λίγο στον φούρνο με κάποιο μαγικό τρόπο γίνεται και πάλι τραγανό.
Εκτέλεση
Βάλτε το κουλούρι στον φούρνο, στην τοστιέρα ή στη φρυγανιέρα για 1-2 λεπτά.
Ανοίξτε το προσεκτικά με ένα μαχαίρι, γαρνίρετε με το ελαιόλαδο, αλείψτε την κομμένη επιφάνεια με το τυρί και ετοιμαστείτε για μια πρωτόγνωρη, εξαιρετική γεύση.
Κάποιες νέες εκδοχές σε κουλούρια είναι ιδιαίτερα μεγάλες, που αυτό σημαίνει και σχεδόν διπλάσιες θερμίδες από ένα κοινό, λεπτό κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Σ’ αυτή την περίπτωση μπορείτε να το κόψετε στα δύο και να φάτε το μισό ως σνακ του προγεύματος και το άλλο μισό το απόγευμα. Ακόμα καλύτερα, να το μοιραστείτε με κάποιον αγαπημένο σας.
Σεφ… στο παρα πέντε
Βρείτε την παραπάνω συνταγή μαζί με πολλές άλλες στην νέα ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου “Σεφ… στο παρά πέντε” σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο drplus.gr.