nutricode-diatrofiki-ekpaideysi-gia-paidia

Κάθε παιδί μπορεί να γίνει ο διαιτολόγος του εαυτού του

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Πόσες φορές έχετε έρθει σε αντιπαράθεση με το παιδί σας προσπαθώντας να επιβάλλετε υγιή διατροφικά όρια; Πόσες φορές έχετε κερδίσει και πόσες έχετε χάσει τη μάχη;

Πώς θα σας φαινόταν το παιδί σας να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή, να αποκτήσει πιο υγιή όρια και μεγαλύτερη επιλεκτικότητα, χωρίς να κάνει δίαιτα;

Εάν προβληματιστήκατε, η συνέχεια σας αφορά

Η απόκτηση διατροφικής συνείδησης αποτελεί μια δεξιότητα και όπως κάθε δεξιότητα, κατακτάται μέσω της εκπαίδευσης.

Στην σύγχρονη κοινωνία της υπεραφθονίας υλικών, ο άνθρωπος έχει χάσει την ισορροπία με την φύση. Έρχεται σε επαφή με πολλά και αντικρουόμενα μηνύματα όπως το να βλέπει ένα πολύ αδύνατο μοντέλο να τρώει ένα τεράστιο λαχταριστό γλυκό. Το να μάθουμε να τρώμε σωστά αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την διασφάλιση μιας καλής ποιοτικής ζωής.

Μαθαι΄νουμε αυτό που ζούμε

Η απόκτηση της γνώσης θα πρέπει να προκύπτει μέσω της συμμετοχικής και βιωματικής ανακάλυψής της. Μαθαίνουμε αυτό που ζούμε και το μαθαίνουμε καθώς ζούμε. Άλλωστε ό,τι δεν έχει σχέση με τη ζωή δεν αφομοιώνεται σωστά και γι’ αυτό ξεχνιέται γρήγορα.

Είστε σύμφωνοι με την θεωρία, αλλά δεν ξέρετε πώς να περάσετε στην πράξη; Μόλις αποκτήσατε ένα σύμμαχο σε αυτή σας την προσπάθεια.

Nutricode

Το πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης Nutricode αποτελεί ένα πολύπλευρο, πρωτότυπο και βιωματικό πρόγραμμα.

Ακολουθεί τις βασικές αρχές Ερευνώ, Αναλύω, Συμπεραίνω και Εφαρμόζω.

nutricode

Τα παιδιά διερευνούν, πειραματίζονται και τελικά κατακτούν την γνώση, με τον διαιτολόγο να καθοδηγεί, να συνεργάζεται και να συμβουλεύει όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Σκοπός του προγράμματος είναι το παιδί να αποκτήσει βιωματικά διατροφική συνείδηση, η οποία να γίνει συστατικό στοιχείο της προσωπικότητάς του, να ενσωματωθεί σε αυτή και έτσι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιστάσεις της ζωής του.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία το παιδί μαθαίνει να ενεργεί ως εκπρόσωπος του εαυτού του. Aποκτά τις γνώσεις και την ικανότητα να γίνει συνειδητός καταναλωτής και να επιλέγει κατά περίπτωση, τα σωστά, αλλά και τα λάθος τρόφιμα.

Σε ποιά παιδιά απευθύνεται το πρόγραμμα Nutricode;

Η αξία της πρώιμης παρέμβασης είναι αδιαμφισβήτητη. Άλλωστε το γοργόν και χάριν έχει.

Όσο μικρότερη η ηλικία, τόσο μεγαλύτερη η πλαστικότητα του εγκεφάλου. Στους ενήλικες μέσω της συμβουλευτικής και εκπαίδευσης προσπαθούμε να αλλάξουμε συμπεριφορές, στα παιδιά χρειάζεται απλά να διαπλάσουμε μια συμπεριφορά.

Το πρόγραμμα λοιπόν απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, από 3 ετών και πάνω, που θέλουν να γευθούν την χαρά της διατροφικής εκπαίδευσης, όχι σαν καταναγκασμό, στέρηση και περιορισμό, αλλά σαν συνειδητή επιλογή αγάπης, φροντίδας και σεβασμού του σώματός τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Nutricode, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.nutricode.education.

Χριστίνα Κακαβελάκη Διαιτολόγος

Ένας executive Chef έρχεται στο σπίτι σας

healthy cooking @home
Ένας executive Chef έρχεται να σας μαγειρέψει στο σπίτι σας δωρεάν!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

χαλβάς

Χαλβάς ο θρεπτικός

Ο χαλβάς είναι ένα γλύκισμα πολλών αιώνων που συναντάται για πρώτη φορά στο μεσαίωνα και με το πέρασμα των χρόνων ταξίδεψε σε

χαλούμι

Χαλούμι το Κυπριακό

Το χαλούμι αποτελεί το παραδοσιακό τυρί της μεγαλονήσου. Χρησιμοποιείται σαν τρίμμα στα μακαρόνια, συνοδεύει σαλάτες, σκέτο μέσα σε κυπριακή πίτα, ψήνεται στα

Scroll to Top