Τα γεμιστά καλαμαράκια είναι μια συνταγή που προέρχεται από τα βάθη των αιώνων.
Αποτέλεσε μια από τις βασικές και νοστιμότερες συνταγές των βασιλιάδων του Μινωικού πολιτισμού καθότι η Κρητική διατροφή είναι συνυφασμένη με τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Σε μια πιο σύγχρονη παραλλαγή, η συνταγή που ακολουθεί παραμένει πιστή στις εξαιρετικές γεύσεις του παρελθόντος. Είναι νηστίσιμη και ταυτόχρονα παρέχει ένα γεύμα με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.
Υλικά που χρειαζόμαστε
- 20 μέτρια καλαμαράκια
- 15 κουταλάκια του γλυκού ρύζι
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ώριμες ντομάτες
- μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από τα πλοκάμια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
Ετοιμάζουμε την γέμιση με το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις ντομάτες) προσθέτοντας μέσα και τα πλοκάμια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.
Στη συνέχεια τα στρώνουμε γύρω-γύρω στην κατσαρόλα και βάζουμε από πάνω τις ντομάτες κομμένες σε φέτες. Προσθέτουμε 11/2 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στους 180 βαθμούς.
Καλή σας απόλαυση!