Αυγά Μαργαρίτα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Αν υπήρχε διαγωνισμός για το πιο  γρήγορο και πιο νόστιμο φαγητό αυτή η συνταγή θα ήταν ο νικητής όλων…   Η συνταγή αυτή ίσως είναι η πιο γρήγορη ιδέα για να παρασκευάσει κάποιος φαγητό σε πέντε λεπτά. Ειδικά για όσους έχουν ζήσει ως φοιτητές ήταν πάντα η πιο γρήγορη λύση.

Υλικά

  • 1-2 ντομάτες ή 2-3 φέτες μαρούλι
  • 1-2 αυγά
  • Λίγο τυρί, όπως μια φέτα τυρί του τοστ
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Προσοχή: Για την παρασκευή του φαγητού θα χρειαστείτε ένα τηγάνι με καπάκι ή ένα μεγάλο πιάτο που να μπορεί να σκεπάσει το τηγάνι.

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το λάδι σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες ή απλώνουμε τις φέτες με το μαρούλι έτσι ώστε να φτιάξουμε μια μικρή φωλιά για τα αυγά.

Καθώς τοποθετούμε τα αυγά, το ασπράδι τους αγκαλιάζει τα λαχανικά μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το τυρί σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκεπάζουμε το τηγάνι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε να σιγοψηθούν με τον ατμό από τη ντομάτα ή από το μαρούλι για 4 με 5 λεπτά. Μόλις το ασπράδι από τα αυγά ψηθεί το φαγητό μας είναι έτοιμο. Στην ουσία παρασκευάζουμε τηγανητά αυγά με ελάχιστο λάδι. Συνοδεύουμε με μια φέτα ψωμί και έχουμε ένα μικρό πλήρες γεύμα.

Για πιο προχωρημένους

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας και τις φέτες από τη ντομάτα και το μαρούλι. Αντί για μαρούλι μπορούμε να προσθέσουμε φύλλα από σπανάκι. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και μία κουταλιά καλαμπόκι ή μία κουταλιά μανιτάρια.

Τη συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Εναλλακτικός Ντάκος» μαζί με πολλές άλλες θα τη βρεις  και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: «Συνταγές από την Κρήτη»

Η φιλοσοφία  των επιλεγμένων συνδυασμών  για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων  είναι βασισμένη στο βιβλίο  Thin PositiveΜυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

THIN POSITIVE & DIET COACHING Book - e-Pub - Application
Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Σεφ Στο Παραπέντε

Σεφ. Ο αρχιμάγειρας, ο δεξιοτέχνης της γαστρονομίας, αυτός που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας. Ένας σεφ δεν λειτουργεί ποτέ

Scroll to Top