- 250 γραμμ. μακαρόνια
- 250 γραμμ. γαρίδες
- δύο κρεμμύδια
- τέσσερις με πέντε σκελίδες σκόρδο
- δύο πιπεριές( έγχρωμες)
- τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
- μια σφιχτή ντομάτα
- λίγος μαϊντανός
- ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί
- ρίγανη θυμάρι και βασιλικός
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Στη συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο ενώ προσθέτουμε και την ντομάτα, την οποία έχουμε κόψει στην μέση, στην άκρη του τηγανιού.
Κατόπιν ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας μαζί με τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς.
Πιέζουμε ελαφρά την ντομάτα για να βγάλει λίγο ζουμί και την αφαιρούμε από το τηγάνι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις γαρίδες και το μαϊντανό ( εάν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες αφήστε τις να ξεπαγώσουν)
Πριν σωθούν όλα τα υγρά από το τηγάνι σβήνουμε το φαγητό με λίγο κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος βράζουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Το πιάτο σερβίρεται ζεστό.
Αυτή τη συνταγή όπως και πολλές άλλες μπορείτε να τη βρείτε στο βιβλίο “Τι καλό θα μαγειρέψεις σήμερα, μαμά;” από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα