Υλικά για δύο μερίδες
- 250 γραμμ. (πριν βράσουν) μακαρόνια (σπαγγέτι ή βίδες ή φιογκάκια)
- 200 γραμμ. σολομό καπνιστό ή πέστροφα καπνιστή (περίπου ένα φιλέτο των 100 γραμμ. για κάθε μερίδα)
- δύο μέτρια κρεμμύδια
- τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
- τρεις κουταλιές της σούπας άνηθο
- τα φύλλα από πέντε κλαδάκια φρέσκο μαϊντανό
- ένα ποτηράκι λευκό κρασί
- ένα μικρό φακελάκι σαφράν
- τέσσερις κουταλιές κουκουνάρι (προαιρετικά αλλά δίνει μεγάλη νοστιμιά)
Τρόπος παρασκευής
Kόβουμε σε λεπτές λωρίδες, τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαϊντανό. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για τρία λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε και το μεγαλύτερο μέρος από το σαφράν. Τη στιγμή που προσθέτουμε το σαφράν τα κρεμμυδάκια παίρνουν ένα υπέροχο χρυσοκίτρινο χρώμα. Στη συνέχει προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και το κουκουνάρι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Έπειτα από ένα λεπτό προσθέτουμε το σολομό που έχουμε προηγουμένως χωρίσει σε μικρό κομμάτια ανακατεύοντας συνεχώς . Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο για περισσότερο άρωμα.
Πριν σωθούν όλα τα υγρά από το τηγάνι σβήνουμε το φαγητό με λίγο λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μαζί με το υπόλοιπο σαφράν. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Το πιάτο σερβίρεται ζεστό.



