xekinao-diatrofi-maria-zervou

Ξεκινάω Διατροφή, Έτοιμοι; Πάμε!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Θέλετε να μειώσετε το βάρος σας; Κουραστήκατε να βλέπετε τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει ξανά και ξανά; Θέλετε να φτιάξετε τη μυϊκή σας μάζα και να μειώσετε το σωματικό σας λίπος; Θέλετε να «ξεκλειδώσετε» την έννοια της ισορροπημένης διατροφής;

Σε αυτό το βιβλίο της διαιτολόγου- διατροφολόγου Μαρίας Ζερβού ο αναγνώστης βρίσκει μια συντροφιά και έναν σύμμαχο στην προσπάθεια του να κάνει οποιαδήποτε διατροφική αλλαγή έχει ανάγκη.

Διαδραστικό περιεχόμενο

Χαρακτηριστικό είναι το διαδραστικό περιεχόμενο του βιβλιου. Καλεί τον αναγνώστη να παρατηρήσει, να υπολογίσει, να γράψει, να αποφασίσει και φυσικά να πραγματοποιήσει.

Έτσι, αναλαμβάνει ο ίδιος τον ρόλο του διαιτολόγου, γιατί ποιος μπορεί να εξατομικεύσει καλύτερα το προσωπικό του πλάνο διατροφής, από τον ίδιο του τον εαυτό; Φυσικά, παρέχεται συνεχής καθοδήγηση για την τήρηση των διεθνών κατευθυντήριων διατροφικών οδηγιών.

Και για του λόγου το αληθές, ο δρόμος για μια πετυχημένη διατροφική αλλαγή θέλει οργάνωση, ο οποία όπως αναλύεται στις σελίδες του βιβλίου περνάει από τις  τρεις ακόλουθες φάσεις:

1. Αυτοπαρατήρηση! 

Σε πρώτη φάση είναι σημαντικό o ενδιαφερόμενος να αξιολογήσει την παρούσα κατάσταση, δηλαδή αν το τωρινό βάρος του είναι φυσιολογικό ή όχι, πόσο δραστήριος είναι κ.ά. Το βιβλίο κατευθύνει τον αναγνώστη σε κάθε βήμα αυτοπαρατήρησης, ώστε τελικά να πάρει τη σωστή απόφαση στο επόμενο στάδιο.

2. Στοχοθεσία!

Ο κάθε στόχος πρέπει να είναι ρεαλιστικός, ενώ υπάρχουν και υποκατηγορίες στόχων. Για παράδειγμα οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη διατροφή και τη σωματική σου δραστηριότητα – ποιες είναι επιθυμητές και ποιες εφικτές; Ένα βήμα τη φορά…

3. Δράση!

Πόσο θα φάει κανείς και πόσο θα ασκηθεί, θα το αποφασίσει με τον τρόπο που του ταιριάζει αποκωδικοποιώντας κάθε «δύσκολη» διατροφική πληροφορία με χειροπιαστά παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές! Εξίσου σημαντική όμως είναι η επαναξιολόγηση και αν χρειαστεί ο επανακαθορισμός του στόχου ή το πλάνου δράσης!

Το αποτέλεσμα είναι μια πετυχημένη διατροφική αλλαγή, που μάλιστα έχει κάθε προοπτική να διαρκέσει. Γιατί; Διότι ήταν αποτέλεσμα ενός εξατομικευμένου διατροφικού σχεδίου δράσης, καλά στηριγμένου σε τεχνικές αυτοπαρατήρησης, που βάσει ερευνών αποδεικνύεται ότι συνεισφέρουν σημαντικά στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους!

Διαθέσιμο σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στο eshop του medNutrition εδώ

Εκδόσεις: medNutrition publications, σειρά wellness
Ανασκόπηση: Κωνσταντίνα Τσουτσουλοπούλου, Δημήτρης Πέτσιος
Επιμέλεια κειμένων: Νάνα Καλαφάτη, Ειρήνη Κύρα
Σελίδες: 130

Ένας executive Chef έρχεται στο σπίτι σας

healthy cooking @home
Ένας executive Chef έρχεται να σας μαγειρέψει στο σπίτι σας δωρεάν!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

σίδηρος

Ο σίδηρος και η αξία του στην διατροφή μας

Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο για κάθε ηλικιακή ομάδα ανεξαρτήτως φύλου. Αποτελεί κύριο συστατικό της αιμοσφαιρίνης ( τύπος πρωτεΐνης των

εύκολο κέικ στο λεπτό

Εύκολο κέικ στο λεπτό!

Ο τίτλος εύκολο κέικ για να είμαι ειλικρινής είναι λάθος. Το συγκεκριμένο γλυκό χρειάζεται μόνο 1 λεπτό για την προετοιμασία και 3

Scroll to Top