Η πιο νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα. Θρεπτική και χορταστική, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Μπορεί να φαγωθεί είτε σαν πρωινό είτε σαν βραδινό. Αποτελεί ένα τέλειο κολατσιό για το σχολείο του παιδιού σας.
Υλικά:
- 200 γρ νιφάδες βρόμης
- 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
- 200 γρ τυρί φέτα
- 200 γρ ανθότυρο
- 4 αυγά
- 200 γρ γιαούρτι κατσικίσιο
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
- 100 γρ. ελιές ροδέλες χωρίς κουκούτσι
Οδηγίες:
Στο μούλτι χτυπήστε καλά τη βρόμη μέχρι να γίνει σαν αλεύρι. Προσθέστε το baking powder και ανακατέψτε.
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε με τα χέρια σας την φέτα και το ανθότυρο. Προσθέστε τα αυγά το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο και τις ελιές.
Μετά προσθέστε την βρόμη και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε 1 μεγάλο τετράγωνο ταψί ή σε δυο μικρά στρογγυλά και βάλτε το ένα στην κατάψυξή για την άλλη βδομάδα.
Ψήστε σε υποθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!