Το σενάριο της δίαιτας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Στη φύση δεν θα συναντήσεις ποτέ κανένα πλάσμα που ενώ έχει στη διάθεσή του να φάει όσο φαγητό χρειάζεται για να χορτάσει να σταματήσει πριν αισθανθεί τον απόλυτο κορεσμό. Μόνο ο άνθρωπος εδώ και δεκαετίες περιπλέκεται σε ποικίλα καταστροφικά διαιτητικά σχήματα αμελώντας την πραγματική του φύση. Ότι αποτελεί κι αυτός μέρος του ίδιου ζωικού βασιλείου όπως τόσα και τόσα άλλα πλάσματα. Ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα στο DNA του το θηρίο της επιβίωσης που ξυπνάει κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπο με το κίνδυνο.
Η στέρηση της τροφής εκλαμβάνεται πάντα ως κίνδυνος του θανάτου. Η στέρηση της ποιοτικής τροφής είναι συνυφασμένη με τον ίδιο το θάνατο. Η οικιοθελής πείνα είναι ενάντια σε κάθε νόμο επιβίωσης. Το μυστικό στη θεραπεία της παχυσαρκίας δεν είναι να αντέξεις τη δίαιτα αλλά να καταπολεμήσεις την πείνα. Η κατανόηση των βιοχημικών μηχανισμών του ανθρωπίνου σώματος αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για την ουσιαστική αλλαγή για την απαλλαγή του περιττού σωματικού βάρους κάθε υπέρβαρου.
Πρώτα θα αλλάξει το μυαλό κι έπειτα θα ακολουθήσει το σώμα. Η διαφορά μας από τα άλλα ζώα με τα οποία λειτουργούμε με τους ίδιους μηχανισμούς πείνας και κορεσμού, είναι ότι ο άνθρωπος μέσω της γνώσης, μπορεί να προβλέψει τις καταστάσεις. Όταν σταματήσεις να συμπεριφέρεσαι εγωιστικά έχοντας την ψευδαίσθηση ότι εσύ μπορείς να λειτουργήσεις και να τα καταφέρεις διαφορετικά απ’ ότι η ανθρώπινη φύση σου, μόνο τότε μπορείς να αντικρίσεις τη ρεαλιστική πραγματικότητα και να την αντιμετωπίσεις κατάματα.
Έχοντας διαρκώς κατά νου τους πιο απλούς βιοχημικούς μηχανισμούς όπως τη ρύθμισης της γλυκόζης στο αίμα και το μηχανισμό της πείνας και του κορεσμού στο σώμα σου, που όπως σε κάθε άνθρωπο με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν ανεξαιρέτως και για σένα, τότε μπορείς να προβλέψεις κάθε φορά την επόμενη κίνηση. Να θέσεις ως υπέρτατο στόχο, αυτό που θεωρητικά είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου κι εχθρός σου, να το μετατρέψεις στον μεγαλύτερο σύμμαχό σου. Με σωστή διαχείριση του χρόνου και τα εκ των προτέρων ωρολογιακά προγραμματισμένα και σωστά συνδυασμένα θα καταφέρεις «να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά απ’ την πείνα σου».
Ένας πτυχιούχος επαγγελματίας διαιτολόγος μπορεί να σε βοηθήσει για το πώς μπορείς να αποκτήσεις επιπλέον γνώση για το πώς μπορείς να θρέφεις σωστά τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου. Η γνώση του πως μπορείς να φροντίζεις με τον καλύτερο τρόπο το σώμα σου, αποτελεί πραγματική αρετή και είναι μια τέχνη που στην αρχή διδάσκεται και στη συνέχεια εφαρμόζεται σαν την πιο απλή καθημερινή συνήθεια. Ξεκινώντας σήμερα με τα πιο απλά βήματα που μπορείς να κάνεις, το σώμα σου θα εξοικειωθεί με τις ευεργετικές αλλαγές που θα βιώνει το κάθε λεπτό της μέρας σου και προς μεγάλη σου έκπληξη, πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι θα αποστρέφεσαι συμπεριφορές του παρελθόντος σε σημείο που ούτε κι εσύ δεν θα αναγνωρίζεις τον εαυτό σου
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top