Σας αρέσουν τα παν κέικς; Ακολουθεί συνταγή για τις αγαπημένες λαχταριστές λιχουδιές που θα λατρέψετε και θα απολαύσετε μέχρι τελευταίας μπουκιάς.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 120 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως ή ζέας
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 πρέζα αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα
- 180 γραμμάρια γιαούρτι κατσικίσιο (χωρίς πέτσα)
- 1 αυγό
- 40 ml ελαιόλαδο
- Βανίλια ή κανέλα Κεϋλάνης
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Πώς να φτιάξετε τα παν κέικς
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι , το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια ή κανέλα, το λάδι, το μέλι, το νερό και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (24 εκ.) σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα μας στο τηγάνι για κάθε ένα από τα παν κέικς (όσα χωράει το τηγάνι μας). Προσοχή γιατί φουσκώνει αρκετά!
Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μόλις στεγνώνει η επάνω επιφάνεια και ροδίσει η από κάτω.
Προτάσεις απόλαυσης
Μπορείτε να απολαύσετε τα παν κέικς με διάδορους συνδυασμούς (η μερίδα είναι 2-3 παν κέικ) όπως:
- 2-3 παν κέικς τα οποία συνδυάζουμε με ένα κουταλάκι ταχίνι με μέλι και φρέσκα φρούτα
- 1 παν κέικ στη μέση ένα κουταλάκι τριμμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ή καρύδια), ένα κουταλάκι μέλι, 3-4 φέτες μπανάνα και φράουλες για γαρνιτούρα.