Σουπιές με κρεμμύδια

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Όταν κάποιος ακούει τις λέξεις σουπιά και καλαμάρι, το μυαλό του πάει αμέσως στην νηστεία. Και αυτό γιατί τα δύο αυτά μαλάκια κεφαλόποδα με παρόμοια διατροφική αξία, είναι από τα λίγα ζωικά τρόφιμα που επιτρέπονται κατά την νηστεία. Ειδικά η Ελληνική κουζίνα που είναι προσαρμοσμένη στην ορθόδοξη θρησκεία και λατρευτικό, έχει εμπλουτιστεί με ένα μεγάλο πλήθος συνταγών που περιλαμβάνουν τις σουπιές και τα καλαμάρια. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι συνταγές αυτές μπορούν να καταναλωθούν από τον οποιοδήποτε θέλει να έχει μία εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης ή μια μεγαλύτερη ποικιλία στο διαιτολόγιό του. Να μια εξαιρετική συνταγή που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.
 
Υλικά που χρειαζόμαστε για 4-5 μερίδες:

  • ενάμιση κιλό σουπιές
  • ένα κιλό κρεμμύδια
  • μια κούπα χυμό ντομάτα
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • μια κουταλιά της σούπας αλάτι και μια κουταλιά πιπέρι
  • μερικά φύλλα δάφνης
  • 10 ελιές χωρίς τα κουκούτσια
  • ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε τις σουπιές πολύ καλά έτσι ώστε να φύγει όλη η μελάνι. Στη συνέχεια τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά και τις αφήνουμε να σοταριστούν, χαμηλώνοντας σιγά σιγά τη θερμοκρασία μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Έπειτα κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό για μια ώρα. Αφού περάσει η ώρα τα βγάζουμε από το νερό και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το λάδι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν ρίχνουμε και τις σουπιές και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσουν και αυτές. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και τις ελιές. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το κονιάκ. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για λίγο ακόμα μέχρι να ψηθούν καλά οι σουπιές

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Σεφ Στο Παραπέντε

Σεφ. Ο αρχιμάγειρας, ο δεξιοτέχνης της γαστρονομίας, αυτός που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας. Ένας σεφ δεν λειτουργεί ποτέ

Scroll to Top