Σιρόπια Αγαύης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Αν και με σχετικά πρόσφατη εμφάνιση στη χώρα μας, η αγαύη είναι ήδη αρκετά δημοφιλής, καθώς το σιρόπι της θεωρείται ένα από τα πλέον υγιεινά φυσικά γλυκαντικά, συνδυάζοντας πλούσια γεύση και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Η αγαύη, ένα φυτό που αναπτύσσεται εγγενώς στα νότια των ΗΠΑ, στη Νότια Αμερική και κυρίως στο Μεξικό, έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) χρόνια, θεωρώντας πως έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ οι Αζτέκοι την τιμούσαν σαν δώρο των θεών. Η πιο κοινή χρήση της αγαύης ήταν η ζύμωση των σακχάρων της για την παρασκευή του αλκοολούχου ποτού τεκίλα. Στην πραγματικότητα, η τεκίλα είναι η πιο κοινή εμπορική χρήση της αγαύης σήμερα και ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα εξαγωγής του Μεξικού.
Γίνεται όλο και πιο δημοφιλής ως γλυκαντικό, μια εξαιρετική εναλλακτική της ζάχαρης και συνδυάζεται αρμονικά με πολλές συνταγές πιάτων, ροφημάτων και ποτών. Κυρίως όμως, η αγαύη εκτιμάται λόγω του ότι λειτουργεί όπως οι φυτικές ίνες, δηλαδή περνά από τον οργανισμό χωρίς να χωνεύεται και κατ’ επέκταση χωρίς να ανεβάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Τα Βιολογικά Σιρόπια Αγαύης της Biona, εμπλουτισμένα με διάφορες γεύσεις, μπορούν να γίνουν το αγαπημένο σας γλυκαντικό! Ταιριάζουν εκπληκτικά σε παγωτά, είναι ιδανικά για ροφήματα και νοστιμεύουν τα επιδόρπια, ιδιαίτερα δημητριακά, μούσλι, τηγανίτες, βάφλες. Μπορούν να υποκαταστήσουν τη ζάχαρη και να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος συνταγών ή να γίνουν η τέλεια επικάλυψη στα επιδόρπια σας. Επειδή η αγαύη είναι τουλάχιστον 1,5 φορές περισσότερο γλυκιά από τη ζάχαρη, για χρήση σε συνταγές υπολογίστε περίπου το 1/3 της ποσότητας ζάχαρης που θα χρησιμοποιούσατε.
Η ποικιλία τους σε γεύσεις θα σας συναρπάσει!
Το Σιρόπι Αγαύης είναι πλούσια γλυκό και πολύ διαλυτό. Εξάγεται από το κακτοειδές φυτό που παράγεται η τεκίλα στις άγονες περιοχές του Μεξικού.
Το Σιρόπι Αγαύης με Καραμέλα έχει χαρακτηριστική καραμελένια γεύση.
Το Σιρόπι Αγαύης με Κράνμπερι από αγνό συμπυκνωμένο χυμό κράνμπερι έχει έντονη φρουτώδη γεύση.
Το Σιρόπι Αγαύης & Σφενδάμου περιέχει 20% αγνό σιρόπι σφενδάμου και είναι ένα μοναδικό φυσικό γλυκαντικό.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top