Σχολικά κυλικεία και διατροφική εκπαίδευση

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Μιας και σήμερα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, καλό θα ήταν, για όσους από εσάς είστε γονείς, να γνωρίζετε ποια είναι τα επιτρεπόμενα προς πώληση προϊόντα στα κυλικεία των σχολείων. Δυστυχώς πολλές φορές αυτές οι προδιαγραφές δεν πληρούνται, αλλά και όταν πληρούνται, τα παιδιά τις περισσότερες φορές καταλήγουν να καταφεύγουν σε επιλογές τροφίμων που προμηθεύονται εκτός του σχολικού χώρου (επιλογές λιγότερο υγιεινές και θρεπτικές).
 
Για το καλό της νέας γενιάς λοιπόν, διεκδικείστε αλλά και εκπαιδεύστε τα παιδιά σας σε θρεπτικότερες διατροφικές επιλογές.
Καλό θα ήταν λοιπόν :

  1. να ενημερωθείτε οι ίδιοι για τις προδιαγραφές που υποχρεούται να πληρεί το κυλικείο του σχολείου που φοιτεί το παιδί σας.
  2. να ελέγξετε το αν πληρούνται αυτές οι προδιαγραφές.
  3. εάν δεν πληρούνται, διεκδικήστε την εφαρμογή τους.
  4. συζητήστε με τα παιδιά σας για ποιο λόγο είναι σημαντικό όταν επιλέγουμε το τι θα φάμε, να λαμβάνουμε υπόψιν και το τι θρεπτικά συστατικά και ουσίες θα λάβουμε καταναλώνοντάς το.
  5. προσπαθήστε ακόμα και στο σπίτι, το παιδί να βρίσκει υγιεινές και θρεπτικές επιλογές. Από εκεί ξεκινάει η εκπαίδευση.
  6. σε περίπτωση που το παιδί σας είναι σε προσχολική ηλικία ή ακόμη και στο δημοτικό, θα μπορούσατε να του ετοιμάζετε να παίρνει κάτι στο σχολείο από το σπίτι. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχετε εσείς τον έλεγχο του τι τρώει το παιδί σας, τόσο ποιοτικά όσο και θρεπτικά.
  7. είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι σε άλλες χώρες, το να παίρνει κάποιος έτοιμο φαγητό ή σνακ από το σπίτι είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και όχι ταμπού. Και αυτό ισχύει ακόμα και για φοιτητές σε πανεπιστήμια, αλλά και για ενήλικες εργαζόμενους. Στην Ελλάδα δυστυχώς, πολλά παιδάκια αλλά και ενήλικες ακόμα «ντρέπονται» να φάνε κάτι που το έχουν πάρει από το σπίτι. Και αυτό είναι μία από τις αιτίες που κάποιος μπορεί να γίνει φιλάσθενος και υπέρβαρος ή ακόμα και παχύσαρκος.

Προσπαθήστε να συμβάλλετε λοιπόν στο να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, μαθαίνοντας από τώρα τα παιδιά σας πώς να τρέφονται σωστά και εκπαιδεύοντάς τα για το πώς θα γίνουν υγιείς ενήλικες!
Με τις θερμότερες ευχές για μία καλή σχολική χρονιά.
Διαβάστε το ΦΕΚ-ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ

Ένας executive Chef έρχεται στο σπίτι σας

healthy cooking @home
Ένας executive Chef έρχεται να σας μαγειρέψει στο σπίτι σας δωρεάν!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

χαλβάς

Χαλβάς ο θρεπτικός

Ο χαλβάς είναι ένα γλύκισμα πολλών αιώνων που συναντάται για πρώτη φορά στο μεσαίωνα και με το πέρασμα των χρόνων ταξίδεψε σε

χαλούμι

Χαλούμι το Κυπριακό

Το χαλούμι αποτελεί το παραδοσιακό τυρί της μεγαλονήσου. Χρησιμοποιείται σαν τρίμμα στα μακαρόνια, συνοδεύει σαλάτες, σκέτο μέσα σε κυπριακή πίτα, ψήνεται στα

Scroll to Top