Αν δεις ότι δεν χορταίνεις, σταμάτα να τρως…
Πολύ πρόσφατα ανακάλυψα τα ζυμαρικά «NIAMA» και έμαθα ότι «Νιάμα» ονομαζόταν στην αρχαία Ελλάδα η διαδικασία «ανανέωσης» ενός χωραφιού, ώστε όταν αυτό καλλιεργηθεί, να αποδώσει εξίσου καλή σοδειά και την επόμενη χρονιά. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ποιότητας της γης.
Το ενδιαφέρον στα συγκεκριμένα ζυμαρικά είναι ότι πρώτον, παρασκευάζονται εξολοκλήρου στην Ελλάδα και δεύτερον, πέρα της μοναδικής γεύσης παράγονται από άλευρα χωρίς γλουτένη και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες με κύρια συστατικά το ρεβυθάλευρο, το καλαμποκάλευρο και το ρυζάλευρο.
Όπως και να προτιμάει κάποιος τα ζυμαρικά του είναι γεγονός ότι είναι δύσκολο να σταματήσει μόνο σε μια μικρή μερίδα. Ιδιαίτερα αν είναι νόστιμα μαγειρεμένα, τότε μικροί και μεγάλοι αναρωτιούνται πάντα αν υπάρχει λίγο συμπλήρωμα μετά το πρώτο πιάτο.
Ένα ιδιαίτερος τρόπος για να νοστιμέψεις ακόμα περισσότερο τα ζυμαρικά σου είναι αυτό που μου αποκάλυψε ο φίλος ο Carlo που κι εγώ θα σου μεταφέρω ευθύς αμέσως…
Ένα Ιταλικό μυστικό
Ο Carlo λοιπόν μου εκμυστηρεύτηκε κάποτε, ότι αν προσθέσεις στο νερό που ετοιμάζεις να βράσεις τα ζυμαρικά σου:
α) μια μεγάλη κουταλιά της σούπας φυσικό θαλασσινό αλάτι
β) ένα φύλλο δάφνη
γ) ένα μεγάλο κρεμμύδι
δ) δυο μέτρια καρότα
ε) δυο κολοκυθάκια
στ) δυο κουταλιές ελαιόλαδο
ζ) ένα κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι και τέλος
η) αν υπολογίσεις περίπου ένα λίτρο νερό για κάθε πακέτο του μισού κιλού και όχι περισσότερο απ’ ότι λένε συνήθως, τότε όλα αυτά τα αρωματικά θα ποτίσουν τα ζυμαρικά σου και η γεύση που θα δοκιμάσεις αργότερα θα έχει ανέβει ήδη αρκετά επίπεδα πριν ακόμα προσθέσεις την πρώτη σταγόνα από τη σάλτσα της αρεσκείας σου.
Το μόνο που θα χρειαστεί από εσένα, είναι να βρίσκεσαι διαρκώς κοντά τους την ώρα που βράζουν, και με μια ξύλινη κουτάλα να τα ανακατεύεις συχνά ώστε να μην κολλήσουν λόγο της περιορισμένης ποσότητας νερού στην οποία τα έβρασες.
Η πρότασή μου για τη σαλάτα του τεμπέλη μακαρονά
Στην προσπάθειά σου να δώσεις εξ’ αρχής ιδιαίτερη γεύση στα ζυμαρικά σου, αν προσθέσεις λίγο περισσότερα λαχανικά όπως, δυο μεγάλα κρεμμύδια, τέσσερα με πέντε μέτρια κολοκυθάκια, και πέντε με έξι μέτρια καρότα, τα οποία θα ρίξεις στο βραστό νερό περίπου 5 λεπτά πριν τα ζυμαρικά και θα τα αφαιρέσεις λίγο πριν τα σουρώσεις… τότε θα έχεις έτοιμη και μια υπέροχη βραστή σαλάτα.
Φτιάξε ένα dressing για τη βραστή σαλάτα σου με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι μουστάρδα, μισή κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι και μισή κουταλιά λεμόνι στυμμένο, πρόσθεσε μια πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι και πίστεψέ, κάτι παρόμοιο δεν θα έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ σου.
Με τον τρόπο αυτό δηλαδή, μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά σου, θα έχεις εξασφαλίσεις και τη μερίδα από την επιλογή της ομάδας δημητριακών/καρπών αλλά και την φρέσκια επιλογή της 3άδας του γεύματός σου.
Επέλεξε στη συνέχεια και το είδος της πρωτεΐνης που θα ‘θελες να τα συνοδεύσεις και θα έχεις εξασφαλίσει και τη ζωική επιλογή της 3άδας
Για την ποικιλία των ζυμαρικών «NIAMA» μπορείς να δεις ΕΔΩ
Τη συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Σαλάτα εκ ζυμαρικών» μαζί με πολλές άλλες θα τη βρεις και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: «Συνταγές από την Λευκάδα»
Η φιλοσοφία των επιλεγμένων συνδυασμών για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων είναι βασισμένη στο βιβλίο Thin Positive – Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Αυτισμός και συμπτώματα
Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα