ρολό γαλοπούλας

Ρολό γαλοπούλας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Το ρολό γαλοπούλας είναι μια κυριολεκτικά μαμαδίστικη συνταγή που θα κάνει διαφορετικό το Κυριακάτικο σας τραπέζι.

Είναι ένα ελαφρύ και γευστικό γεύμα που μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική της παραδοσιακής Χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας.

Υλικά για 4 μερίδες ρολό γαλοπούλας

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 225 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 900 γραμμάρια κιμάς γαλοπούλας (το ρολό γαλοπούλας συστήνεται να είναι από κιμά στήθος)
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 2 αυγά
  • 160 γραμμάρια πελτέ ντομάτας
  • Λίγες σταγόνες Worcestershire sauce (δυνητικά)
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι-Πιπέρι

Πώς να φτιάξετε το ρολό γαλοπούλας

Για πρώτο βήμα θα πρέπει να τσιγαρίσετε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει σαν γλάσο.

Στην συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για 1 λεπτό (παραπάνω θα πικρίσει το σκόρδο). Αδειάστε το μίγμα σε ένα πιάτο και αφήστε το να κρυώσει λίγο.

Σε ένα μπολ αναμίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε το μείγμα των μανιταριών και ανακατέψτε πάλι καλά όλα τα υλικά μαζί.

Σε ένα λαδωμένο πυρέξ (23χ33) αδειάστε το μείγμα και λειάνετε την επιφάνεια του και ψήστε το ρολό γαλοπούλας σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Κόψτε σε μακρόστενα κομμάτια και σερβίρετε με συνοδευτικά της επιλογής σας.

Ένας executive Chef έρχεται στο σπίτι σας

healthy cooking @home
Ένας executive Chef έρχεται να σας μαγειρέψει στο σπίτι σας δωρεάν!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

χαλβάς

Χαλβάς ο θρεπτικός

Ο χαλβάς είναι ένα γλύκισμα πολλών αιώνων που συναντάται για πρώτη φορά στο μεσαίωνα και με το πέρασμα των χρόνων ταξίδεψε σε

χαλούμι

Χαλούμι το Κυπριακό

Το χαλούμι αποτελεί το παραδοσιακό τυρί της μεγαλονήσου. Χρησιμοποιείται σαν τρίμμα στα μακαρόνια, συνοδεύει σαλάτες, σκέτο μέσα σε κυπριακή πίτα, ψήνεται στα

Scroll to Top