Ποπ Αμαράνθου Allos

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

“Ο θρυλικός σπόρος”

Ανάμεσα στις θρυλικές τροφές των Αζτέκων και Ίνκας ήταν και ο Αμάρανθος, λόγω της πολύτιμης διατροφικής αξίας και των ιαματικών ιδιοτήτων του, ενώ πίστευαν ότι ο σπόρος διέθετε υπερφυσικές δυνάμεις.
Για αιώνες κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτό το σπόρο, έως ότου επιστήμονες τον ανακάλυψαν ξανά μέσα από μελέτες και επιβεβαίωσαν ότι οι μικροσκοπικοί σπόροι Αμαράνθου περιέχουν έναν τεράστιο αριθμό από οφέλη. Η θρεπτική αξία του αμάρανθου έχει μελετηθεί εκτενώς, καθώς παρουσιάζει υψηλότερη περιεκτικότητα πρωτεΐνης από πολλά δημητριακά, ενώ ταυτόχρονα έχει ασυνήθιστη υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη και μεθειονίνη, δυο βασικά αμινοξέα που βρίσκονται σπάνια σε φυτικές τροφές.
Είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης και λινολεϊκού οξέως, για τα οποίο έχει διαπιστωθεί ότι ωφελεί το σώμα σε ότι αφορά την βέλτιστη απόδοση και ευεξία. Επιπλέον ο Αμάρανθος περιέχει τα μέταλλα μαγνήσιο και σίδηρο, σε επίπεδα που μπορούν να συνεισφέρουν στις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού σε αυτά τα μέταλλα.
Συγκριτικά με το σιτάρι, έχει 3 φορές μεγαλύτερο ποσοστό σε φυτικές ίνες και 5 φορές μεγαλύτερο ποσοστό σε σίδηρο, ενώ συγκριτικά με το γάλα έχει 2 φορές περισσότερο ασβέστιο. Οι σπόροι αμαράνθου είναι επίσης μια καλή πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (όπως είναι τα περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως) και περιέχει βιταμίνη Ε σε παρόμοια επίπεδα με το ελαιόλαδο.
Το Ποπ Αμαράνθου είναι σκασμένοι σπόροι Αμαράνθου, σαν τα pop corn. Το βιολογικό Ποπ Αμαράνθου της Allos παράγεται σε καλλιέργειες των αμόλυντων υψιπέδων του Περού. Αυτές οι κλιματικές συνθήκες κάνουν τους σπόρους του αμάρανθου να ωριμάζουν αργά και ομαλά, ενώ τους δίνουν μια ιδεώδη σύνθεση θρεπτικών στοιχείων, τα οποία περιέχουν όλα τα κύρια μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Δεν περιέχει ζάχαρη ή αλάτι.
Το Ποπ Αμαράνθου μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατευθείαν, χωρίς μαγείρεμα! Σκέτο, στο πρωινό με γάλα ή γιαούρτι, με φρούτα, σε σαλάτες, σε αλμυρά ή γλυκά πιάτα, σαν ελαφρύ γεύμα με πλήθος άλλων συστατικών. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε αθλητές και χορτοφάγους.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Scroll to Top