Πένες με αρακά και ροκφόρ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Να μία συνταγή ζυμαρικών που πολλοί θα λατρέψουν. Παντρεύει τα ζυμαρικά με τη προκλητική γεύση του ροκφόρ και των λαχανικών. Αν κάποιος την ακολουθήσει πιστά και δεν «παρατυπήσει» προσθέτοντας πιο λιπαρά συστατικά, τότε θα μπορέσει να απολαύσει μια πραγματική νοστιμιά με λογικές θερμίδες. Προσοχή … το δεύτερο πιάτο είναι ένας πειρασμός που θα σας περάσει από το μυαλό με την πρώτη πιρουνιά!
 
Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. πένες
  • 150 γρ. βρασμένος και στραγγισμένος αρακάς
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 250ml κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ζεματισμένη σελινόριζα, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • Λίγο μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. (Πρέπει να είναι al dente). Κρατάτε δύο κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το μισό από το βούτυρο μέχρι να λιώσει και σοτάρετε ελαφρά τον αρακά και τη σελινόριζα. Κατόπιν αναμειγνύετε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα ζυμαρικά. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το ροκφόρ και την κρέμα γάλακτος, το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, πασπαλίζετε με μαϊντανό ή άνηθο (προαιρετικά) και ανακατεύετε.

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top