Όταν μπορείς να μετατρέψεις το σνάκ σε παγωτάκι σίγουρα είναι πιο απολαυστική και δροσιστική επιλογή.
Τα παιδιά σου θα σε ευχαριστήσουν για το παγωτό που τους προσέφερες χωρίς καν να το ζητήσουν ενώ θα έχουν φάει γιαούρτι με φρούτα και εσύ μπορείς να απολαύσεις ένα νόστιμο σνάκ χωρίς να νιώθεις ότι στερείσαι το πιο απολαυστικό γλύκισμα του καλοκαιριού.
Και το καλύτερο; Αποτελεί υπέροχο μεταπροπονητικό τσιμπολόγημα μέχρι να ακολουθήσει το κυρίως γεύμα!
Υλικά για 10 ξυλάκια
• 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
• 250 γρ. ανάμεικτα κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα
• 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
• 2 κ.σ μέλι
• 5 κ.σ καβουρδισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
• Βάζω στο multi το γιαούρτι με τα 200 γρ. από τα φρούτα μου. Εγώ κρατάω 50 γρ τα ψιλοκόβω και τα χρησιμοποιώ μετά γιατί μου αρέσουν μέσα στο παγωτό, αν δεν θέλεις κομματάκια τα πολτοποιείς όλα μαζί με το γιαούρτι
• Προσθέτω τη βανίλια και το μέλι και ξαναχτυπάω
• Προσθέτω τα κομματάκια φρούτων και τα αμύγδαλα και τοποθετώ σε φόρμες για ξυλάκια ή σε μπόλ αν το προτιμώ και παγώνω για τουλάχιστον 6 ώρες
• Αν χρησιμοποιήσω θήκες για ξυλάκια ξεφορμάρω βρέχοντας εξωτερικά τις θήκες με ζεστό νερό