Τι θα λέγατε για ένα εύκολο παγωτό γιαούρτι με μπανάνα και φράουλα; Το καλοκαίρι δεν υπάρχει κάτι πιο δροσιστικό από ένα παγωτάκι!
Θα φτιάξουμε ένα παγωτό το οποίο γίνεται στο λεπτό και δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη και κρέμα γάλακτος. Εκτός από πανεύκολο, είναι και θρεπτικό και εξαιρετικά απολαυστικό. Περιέχει καλά λιπαρά από το γιαούρτι και τους ξηρούς καρπούς και βιταμίνες από τα φρούτα.
Μπορείτε λοιπόν να το καταναλώσετε άφοβα και φυσικά να το δώσετε και στα παιδιά σας! Να είστε σίγουροί πως θα ξετρελαθούν!!!
Υλικά για 2 μερίδες παγωτό γιαούρτι με μπανάνα και φράουλα
- 2 ώριμες μπανάνες
- 2 φλυτζάνια φράουλες
- ½ γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 1 κουταλιά μελάσα Emelia ή μέλι
- Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί
Πώς να φτιάξετε το παγωτό γιαούρτι
Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις φράουλες και τις καταψύχουμε τυλιγμένες σε λαδόκολλα ώστε να ξεκολλάνε εύκολα όταν τις βγάλουμε από την κατάψυξη.
Βάζουμε στο multi, το γιαούρτι και τα κατεψυγμένα φρούτα, προσθέτουμε τη μελάσα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και απολαμβάνουμε το παγωτό γιαούρτι με μπανάνα και φράουλα!
Tip
Εάν δεν έχετε προνοήσει να καταψύξετε τα φρούτα, φτιάξτε το μείγμα με τα φρούτα σε θερμοκρασία δωματίου και καταψύξτε το μετά για 3 περίπου ώρες. Για να μην σας κρυσταλλώσει το παγωτό γιαούρτι, μην ξεχνάτε να το ανακατεύεται με ένα κουταλάκι κάθε 1 ώρα.