Νούντλς με χοιρινό και λαχανικά στο γουόκ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Τα νουντλς (νούγιες) αποτελούν τα παραδοσιακά ζυμαρικά της κουζίνας των Ασιατικών λαών.

Ειδικά όταν είναι παρασκευασμένα από ρύζι ή όσπρια δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη γι’αυτό και είναι ιδιαίτερα εύπεπτα για πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από τροφικές δυσανεξίες.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια νουντλς από ρύζι
  • 500 γραμμάρια  χοιρινό κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας με τη σόγια σος, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βράζουμε τα νουντλς για περίπου 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο γουόκ και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κρέας. Ανακατεύουμε και μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα νουντλς ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 6 λεπτά.

Ρίχνουμε το νερό ανακατεύοντας και πάλι για να μην κολλήσουν τα υλικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα 4 λεπτά.

Το γουόκ μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο Thai Chef Express του Ευάγγελου Ζουμπανέα σε συνεργασία με την Ταϊλανδέζα chef Amporn Muangphrom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

τι να φάω μετά το μπάνιο

Τι να φάω μετά το μπάνιο;

Οι πρώτες βουτιές έχουν ήδη ξεκινήσει αφού ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο! Σκέψου λοιπόν το παρακάτω σενάριο. Φτάνεις στην παραλία, απλώνεις τα

Scroll to Top