Μουσταλευριά χωρίς…αλεύρι, αλά Sofeto!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ,
με το που τελειώνει ο τρύγος στ’ αμπέλια,
οι νοικοκυρές αρχίζουν να ετοιμάζουν τον μούστο ,
άλλες τον χρησιμοποιούν άμεσα , άλλες τον φτιάχνουν πετιμέζι .
Οι κουζίνες τους σε αναβρασμό !
Πρώτη τους δουλειά είναι να καθαρίσουν τον μούστο από τα “ξένα” σώματα,
η στάχτη των ξύλων πολύτιμη σύμμαχος σ’ αυτό τους το εγχείρημα…
Βράσιμο , ξάφρισμα και τέλος σούρωμα για να μείνει καθαρός ο μούστος
και έτοιμος  να δώσει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του,
μαζί και την υπέροχη γλυκιά γεύση του σε κάθε συνταγή!
Ο μούστος ,αυτός ο θησαυρός υγείας ,
 είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C
 καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο.
Είναι καλή πηγή υδατανθράκων
λόγω των σταφυλοσακχάρων που περιέχει
 κι έτσι αποτελεί καλή πηγή ενέργειας για τον οργανισμό.
Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Ο Φόβος της Δέσμευσης

Οι πυλώνες του σύγχρονου τρόπου ζωής και η σύγχυση στις σχέσεις Καθώς οι πυλώνες του σύγχρονου τρόπου ζωής φαίνεται να είναι η

Scroll to Top