Μέθοδος αποκαφεϊνοποίησης και στιγμιαίος καφές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Εάν έχεις καταναλώσει πολλούς καφέδες και φοβάσαι ότι δεν θα σε παίρνει ο ύπνος το βράδυ ή απλά προσέχεις την πρόσληψη καφεΐνης, τότε η καλύτερη επιλογή για να συνεχίσεις την ημέρα παρέα με τον αγαπημένο σου καφέ είναι ο ντεκαφεϊνέ.
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, «ντεκαφεϊνέ» θεωρείται ο καφές, του οποίο η περιεκτικότητα σε καφεΐνη δεν είναι περισσότερο από 0,1% στους καβουρδισμένους κόκκους καφέ και από 0,3% στον διαλυτό/στιγμιαίο καφέ.
Η μέθοδος αφαίρεσης της καφεΐνης από το στιγμιαίο καφέ, η οποία ονομάζεται αποκαφεϊνοποίηση, είναι μια τελείως φυσική διαδικασία που γίνεται με τη βοήθεια του νερού.
Με ποιο τρόπο γίνεται όμως; H διαδικασία της αποκαφεϊνοποίησης πραγματοποιείται ως εξής: ο καφές βυθίζεται στο νερό, οι πόροι του ανοίγουν και η καφεΐνη σιγά σιγά απομακρύνεται, καθώς είναι υδατοδιαλυτή ουσία.
Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της άλεσης και του καβουρδίσματος, κατά την οποία απελευθερώνονται τα φυσικά αρώματα του καφέ. Κατά συνέπεια, ο καφές διατηρεί όλο το άρωμα και τη γεύση του, χωρίς να περιέχει καφεΐνη.
Ο αγαπημένος ντεκαφεϊνέ στιγμιαίος καφές αποτελεί λοιπόν έναν 100% φυσικό καφέ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, σε γεύση, άρωμα και θρεπτικά συστατικά, που στερείται μόνο καφεΐνης.
Επομένως, η ευεργετική δράση του σκέτου ντεκαφεϊνέ καφέ στην υγεία , μαζί με την μηδενική θερμιδική αξία του, τον καθιστά ιδανικό σύμμαχο για όλες τις ώρες και για όλους όσοι πρέπει να περιορίσουν ή να αφαιρέσουν την καφεΐνη από την διατροφή τους, αλλά θέλουν να απολαμβάνουν την γεύση και το άρωμα ενός καλού καφέ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top