keik-olikis-alesis

Κέικ ολικής άλεσης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Παλιά στα ράφια των καταστημάτων δύσκολα εύρισκες αλεύρι ολικής άλεσης. Τώρα όμως όλο και πιο συχνά μπορεί κανείς να το προμηθευτεί.

Αν και οι πιο πολλοί το προόριζαν για να φτιάξουν το σπιτικό τους ψωμί, σύντομα το αλεύρι ολικής άλεσης βρήκε το δρόμο του για την ζαχαροπλαστική.

Υλικά που χρειαζόμαστε

• 150 γραμμάρια μαργαρίνη
• 4 αυγά
• 75 γραμμάρια φρουκτόζη ή ζάχαρη
• 125 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 πρέζα μαγιά σε σκόνη
• 50 γραμμάρια. καρυδόψιχα (σε σκόνη)
• Λίγο ανθόνερo για τη φόρμα **
• Λίγο τρίμα πορτοκαλιού ή χυμό

Τρόπος παρασκευής

Χτυπάμε τα αυγά με τη φρουκτόζη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι ανακατεμένο με τη μαγιά, την καρυδόψιχα και τέλος το ανθόνερο.

Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε φούρνο 210οC.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με τη βοήθεια ενός μαχαιριού (βυθίζοντάς το να βγει στεγνό).

Τέλος, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει αναποδογυρίζοντάς το. Καλή απόλαυση!

** Καλύτερα η φόρμα για το ψήσιμο να είναι μικρή.

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top