Παλιά στα ράφια των καταστημάτων δύσκολα εύρισκες αλεύρι ολικής άλεσης. Τώρα όμως όλο και πιο συχνά μπορεί κανείς να το προμηθευτεί.
Αν και οι πιο πολλοί το προόριζαν για να φτιάξουν το σπιτικό τους ψωμί, σύντομα το αλεύρι ολικής άλεσης βρήκε το δρόμο του για την ζαχαροπλαστική.
Υλικά που χρειαζόμαστε
• 150 γραμμάρια μαργαρίνη
• 4 αυγά
• 75 γραμμάρια φρουκτόζη ή ζάχαρη
• 125 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 πρέζα μαγιά σε σκόνη
• 50 γραμμάρια. καρυδόψιχα (σε σκόνη)
• Λίγο ανθόνερo για τη φόρμα **
• Λίγο τρίμα πορτοκαλιού ή χυμό
Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε τα αυγά με τη φρουκτόζη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι ανακατεμένο με τη μαγιά, την καρυδόψιχα και τέλος το ανθόνερο.
Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε φούρνο 210οC.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με τη βοήθεια ενός μαχαιριού (βυθίζοντάς το να βγει στεγνό).
Τέλος, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει αναποδογυρίζοντάς το. Καλή απόλαυση!
** Καλύτερα η φόρμα για το ψήσιμο να είναι μικρή.