Η Παραγωγική διαδικασία του ελληνικού καφέ είναι φυσική;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Ο Ελληνικός καφές για την καθημερινότητα του ενήλικου πληθυσμού είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι. Συχνά υπάρχει το ερώτημα σχετικά με την παραγωγική διαδικασία του αν είναι φυσική.
Η διαδρομή του Ελληνικού καφέ είναι ίδια όπως όλων των τύπων καφέδων. Περιλαμβάνει την καλλιέργεια στις φυτείες, την συλλογή των καρπών, την αποξήρανση πράσινων κόκκων καφέ, τη μείξη κόκκων καφέ για την δημιουργία του κατάλληλου χαρμανιού και το καβούρδισμα.
Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Ελληνικού καφέ είναι οι Arabica και Robusta . Μετά την παραλαβή τους ακολουθεί το καβούρδισμα, το οποίο γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί από αυτό εξαρτώνται τα τελικά χαρακτηριστικά του καφέ στο φλιτζάνι. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται η αποθήκευσή του σε ειδικά σιλό, για να εξισορροπήσει την υγρασία και να αποκτήσει την κατάλληλη σκληρότητα ούτως ώστε να αλεστεί σωστά. Ο καφές αλέθεται ομοιόμορφα διατηρώντας με εκσυγχρονισμένες μεθόδους σταθερή τη θερμοκρασία του ώστε να εξασφαλιστεί το μοναδικό άρωμά του. Τέλος, ο αλεσμένος καφές συσκευάζεται άμεσα υπό ελεγχόμενες διαδικασίες που διασφαλίζουν τον καφέ από την ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία και τις εξωτερικές οσμές.
Σύμφωνα με τους παραπάνω τρόπους το τελικό προϊόν φτάνει στους καταναλωτές απαλλαγμένο από παράγοντες που μπορεί να τον βλάψουν,  φρέσκος με εκπληκτικό άρωμα και την γεύση που όλοι έχουν αγαπήσει και έχει χαραχθεί στην μνήμη τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top