Υλικά:
- 400gr φυτική κρέμα γάλακτος( σόγιας ή καρύδας ή αμυγδάλου ή και συνδιασμό)
- 150γρ γάλα βρώμης verocereal
- 10γρ ζελατίνη
- Πουρέ μήλου απο δύο μικρά μήλα(αντί για ζάχαρη)
- 1κ.γ μέλι
Εκτέλεση
- Σ΄ένα μπολάκι βάζω τις ζελατίνες με κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο
- Για τον πουρέ κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό(μισό ποτήρι) για να βράσουν αν θέλω προσθέτω και μέλι
- Έπειτα τα βράζω σε μια κατσαρόλα όλα μαζί καθώς και τον πουρέ μήλου
- Χαμηλώνουμε το μάτι και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος(200γρ) και τις ζελατίνες
- Ανακατεύω με τον αυγοδάρτη καλά και τα βάζω σε μπολάκια
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει , όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο το καλύτερο. Αν θέλεις κάνε λίγη υπομονή και άστο μια ολόκληρη νύχτα
- Τέλος συνόδεψε την πανακότα με κάποιο γλυκό του κουταλιού ή μέλι. Εγώ έβαλα γλυκό κυδώνι , φτιαγμένο απο τα χεράκια του πατέρα μου