Φρέσκο γάλα, τι κάνω αν μου το φέρουν

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να σας υποβάλω το εξής ερώτημα. Ως Παππούς πήρα μια κατσίκα για το γάλα του εγγονού.
Επειδή είμαι σχετικά μακριά, το γάλα της κατσίκας το βράζω και το βάζω στον καταψύκτη σε γυάλινο βάζο,που στην συνέχεια αφού ξεπαγώσει το ζεσταίνει η μητέρα του και το πίνει ο μικρός.
Είναι σωστό αυτό που κάνουμε; Σας παρακαλώ απαντήστε μου !


Το βράσιμο του γάλακτος, που συλλέγεται από οικόσιτα ζώα, είναι απαραίτητο να υποβληθεί σε παστερίωση. Το γάλα θα πρέπει να βράσει για τουλάχιστον 3 λεπτά και να το ανακατεύετε, ώστε να βράσει όλη η ποσότητα που έχετε συλλέξει. Εν συνεχεία το τοποθετείτε σε δοχεία (καλύτερα γυάλινα), τα οποία πρέπει επίσης να είναι καθαρά και μπορείτε να τα έχετε αποστειρώσει, βάζοντας τα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Εάν θέλετε να καταψύξετε το γάλα, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μπουκάλια μικρού μεγέθους (200-300ml), ώστε να αποψύχετε μικρές ποσότητες, που θα καταναλωθούν άμεσα. Στην κατάψυξη θα τοποθετήσετε το γάλα όταν έχει κρυώσει από το βράσιμο και όχι ζεστό. Μπορείτε να κρυώσετε πιο γρήγορα το γάλα εάν τοποθετήσετε τα γυάλινα μπουκάλια με το βρασμένο γάλα μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Για να καταναλώσετε το κατεψυγμένο γάλα βγάλτε αποβραδύς το μπουκάλι από την κατάψυξη και τοποθετείστε το στην ψύξη του ψυγείου. Μέσα σε 8-10 ώρες το γάλα θα έχει τη θερμοκρασία ψυγείου και μπορείτε να το διατηρήσετε στην ψύξη για 3 μέρες.
Φροντίστε να ζεστάνετε μόνο την ποσότητα που επιθυμείτε να καταναλώσετε και μην ξανατοποθετήσετε στο ψυγείο το ζεσταμένο γάλα.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top