Εκτός από τα κιλά, χάνεις και το όνομά σου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Το Σάββατο 31 Αυγούστου δέχθηκα ένα απεγνωσμένο email από μια πελάτισσα μου που με ρωτούσε αν παράλληλα με το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθούσε αν μπορεί να πάρει το εξαιρετικό σκεύασμα Πράσινου καφέ γνωστής εταιρείας που όπως δηλώνει το συγκεκριμένο site στο linkhttp://lps2.medicalnewsreporter.com/ «Οι γιατροί έκπληκτοι από την ταχύτητα δράσης της νέας καψούλας (και όχι κάψουλας αδυνατίσματος)
Η απάντηση που έλαβε ήταν «Παρακαλώ κλείστε τα μάτια σας σε κάθε παραπλανητική διαφήμιση. Αν θέλετε να χάσετε πιο γρήγορα ακολουθήστε κατά το δυνατόν καλύτερα το πρόγραμμά σας και ασκηθείτε περισσότερο. Αν συναντήσετε ποτέ ένα γιατρό που να συστήνει το συγκεκριμένο προϊόν εγώ σας συστήνω να αλλάξετε γιατρό».
Προς γνώση και συμμόρφωση και άλλων δημοσίευσα την ίδια μέρα το συγκεκριμένο διάλογο στη σελίδα μου στο facebook και ως εκ θαύματος αποκαλύφθηκε το απίθανο ψέμα. Τα στοιχεία του σκευάσματος ήταν σε μια άγνωστη γλώσσα για μένα, παρόλα αυτά για τυπικούς λόγους αναδημοσίευσα το link της συγκεκριμένης διαφήμισης όπως είχε.
Ο φίλος και συνεργάτης Βασίλης Καραβάκος με σπουδές στη Βαρσοβία και συνεπώς άριστης γνώσης της Πολωνικής γλώσσας πρόσεξε την ανάρτηση στη σελίδα μου και αμέσως έκανε την εξής απροσδόκητη παρατήρηση:
«Τίγκας, Μπατίρη, Νταλκά, Λιβύου…περίεργα ονόματα, δεν τα έχω ξανασυναντήσει. Το σκεύασμα της εικόνας πάντως είναι στα πολωνικά, σημαίνει πράσινος καφές και το κείμενο μας πληροφορεί ότι η κυρία Γιακούμπιακ έχασε 10 κιλά σε ένα μήνα….»
Το κακομεταφρασμένο κείμενο λοιπόν, ουσιαστικά αυτό που μας πληροφορούσε είναι ότι η κυρία Γιακούμπιακ δεν έχασε μόνο 10 κιλά αλλά και το όνομά της και ως δια μαγείας μεταμορφώθηκε στη κυρία Λυβίου.
Την επόμενη φορά που κάποιος θα συστήσει να πιείτε καψούλες (όπως αναφέρει η σχετική διαφήμιση) πράσινου καφέ θα πρότεινα να χαλαρώσετε και να πιείτε ένα ωραίο αρωματικό καφεδάκι. Ιδίως μετά από ένα γεύμα, σκέτο και χωρίς γάλα, προκαλεί μια μικρή μείωση στις θερμίδες που καταναλώσατε λόγο του φαινομένου της θερμοδυναμικής επίδρασης του καφέ.
Πριν προλάβω να ολοκληρώσω τις ευχαριστίες μου στο φίλο Βασίλη Καραβάκο με πρόλαβε δημοσιεύοντας ένα επιπλέον σχόλιο…
«Συγνώμη λάθος: Έχασε ΠΑΝΩ από 10 κιλά λέει…μάλλον δεν προλάβανε να μετρήσουν ακριβώς, επειδή την ώρα της μέτρησης έχανε κι άλλο…»
Κι αν κάποιοι αμφισβητήσουν ότι η Πολωνέζα κυρία Γιακούμπιακ που έπινε τον πράσινο καφέ ήταν η ίδια με την κυρία Λυβίου που έχασε με τα κιλά και το όνομά της, δείτε το αντίστοιχο Πολωνικό link όπου η εν λόγω κυρία έχασε τα ίδια κιλά σε δυο διαφορετικές χώρες…http://ek.pl/artykuly/lekarze-przerazeni-skutecznoscia/
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Σεφ Στο Παραπέντε

Σεφ. Ο αρχιμάγειρας, ο δεξιοτέχνης της γαστρονομίας, αυτός που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας. Ένας σεφ δεν λειτουργεί ποτέ

Scroll to Top