διαιτροφολόγος για παιδιά

Διατροφολόγος για παιδιά: Πότε είναι απαραίτητος;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Παλαιότερα ο Διατροφολόγος για παιδιά όπως και ο Ψυχολόγος ήταν ένα είδος ταμπού.

Συνηθιζόταν οι γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά στο διαιτολόγο μόνο όταν εμφανιζόταν κάποιο πρόβλημα παχυσαρκίαςα. Ήταν η τελευταία λύση. Το στίγμα της παχυσαρκίας την προηγούμενη εικοσαετία ήταν πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με σήμερα και μαζί με αυτό και η ντροπή που μπορεί κάποιος να ένιωθε για τα κιλά που είχε το παιδί του.  

Ευτυχώς στις μέρες μας τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι γονείς είναι περισσότερο ενημερωμένοι και συχνά επιλέγουν να συμβουλεύονται έναν Διατροφολόγο για παιδιά για τους προβληματισμούς που έχουν γύρω από τη διατροφή.

Είναι όμως αρκετό αυτό;

Πρέπει να συμβουλευόμαστε το διαιτολόγο μόνο όταν μας προβληματίζει κάτι;

Η αλήθεια είναι πως ένας Διατροφολόγος για παιδιά μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά περισσότερα θέματα από αυτά που νομίζουμε ότι μπορεί. Μερικά από αυτά είναι η: 

  • εκτίμηση της θρεπτικής κατάστασης των παιδιών 
  • οργάνωση των γευμάτων του παιδιού και της οικογένειας 
  • εξοικονόμηση χρόνου, χρημάτων και υγείας 
  • πρόληψη και αντιμετώπιση νοσηρών καταστάσεων
  • ενημέρωση και ανάπτυξη διατροφικών δεξιοτήτων μέσω διατροφικής εκπαίδευσης  

Η διατροφική παιδεία στα παιδιά βοηθά στην πρόληψη της παχυσαρκίας, των διατροφικών διαταραχών και των ασθενειών που σχετίζονται με διατροφή.

Πρέπει να γνωρίζουμε όμως πως τα παιδιά δεν πρόκειται να αποκτήσουν διατροφική παιδεία με μια μόνο επισκέψη στο διαιτολόγο. Αν θέλουμε να την αποκτήσουν με βάθος, καλό θα ήταν να συνεργαζόμαστε με ένα διαιτολόγο για παιδιά και να συζητάμε τα διατροφικά μας θέματα αρκετές φορές μέσα σε ένα χρόνο. 

Ιδανικές περίοδοι είναι σε κάθε έναρξη της σχολικής σεζόν,  μετά από τις μεγάλες γιορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα  και μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Διατροφολόγος για παιδιά: Πότε ακόμα είναι απαραίτητος;

 Ο Διατροφολόγος για παιδιά είναι συχνότερα απαραίτητος όταν υπάρχουν ιδιαίτερες καταστάσεις όπως πολύ χαμηλό βάρος, αλλεργίες, χρόνιες παθήσεις, παχυσαρκία κτλ.

Η σχέση του παιδιού και της οικογένειας με τον Διαιτολόγο χρειάζεται να είναι μακρόχρονη για να διαμορφωθούν συνήθειες που θα διαρκέσουν μια ζωή. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα αποκομίσουν όλα τα οφέλη που προσφέρει μια καλή διατροφή ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες τους.  

Χρειάζονται τουλάχιστον 50 ώρες εκπαίδευσης στη διατροφή το χρόνο ώστε να υπάρξει αντίκτυπο στη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών 

Έρευνα Κέντρου Στατιστικής Ηνωμένων Πολιτειών για την Εκπαίδευση

Παράλληλα με τις επισκέψεις στο Διαιτολόγο, καλό είναι παιδιά και γονείς να συμμετέχουν σε δράσεις και σεμινάρια που αφορούν τη διατροφική εκπαίδευσή τους. 

Για να λύσουμε τα χέρια των γονιών στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών δημιουργήσαμε το online σχολείο διατροφής. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων διατροφής που βοηθά τις οικογένειες να μάθουν να τρέφονται υγιεινά! 

Πηγές

Ένας executive Chef έρχεται στο σπίτι σας

healthy cooking @home
Ένας executive Chef έρχεται να σας μαγειρέψει στο σπίτι σας δωρεάν!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

κοτόπουλο με λαχανικά

Κοτόπουλο με λαχανικά

Το κοτόπουλο με λαχανικά είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή που παντρεύει δύο βασικές και απαραίτητες ομάδες τροφίμων. Φαγητό κατσαρόλας με πλούσια

Scroll to Top