Αν αγαπάτε τα κόκκινα φρούτα, αυτές οι μπάρες χωρίς ζάχαρη όχι μόνο θα σας ενθουσιάσουν αλλά έχω και καλύτερο! Tρώγονται άνετα και ως υπέροχο γλυκό!
Eιδικά αν το σερβίρετε ζεστό με παγωτό βανίλια ή γιαούρτι καρύδας ή και βανίλιας θα χρειαστεί να βγάλετε στο τραπέζι μόνο κουτάλια!!
Υλικά γέμισης
- 250 γρ κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα mix (φραγκοστάφυλα κόκκινα και μαύρα, κεράσια, μύρτιλα, βατόμουρα κόκκινα και μαύρα και φράουλες)
- 1 μικρό μήλο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια Μαδαγασκάρης (ή 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
- Ξύσμα από ένα λεμόνι και 1 πορτοκάλι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 13 γραμμάρια άμυλο ταπιόκας ή κορν φλάουρ
Υλικά για τη ζύμη Κράμπλ
- 180 γρ. νιφάδες βρώμης
- 90 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
- 40 γρ. ερυθριτόλη ή στέβια 1:1
- 30 γραμμάρια λάδι καρύδας λιωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 30 γραμμάρια βούτυρο αμυγδάλου
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα κόκκινα φρούτα και το μήλο χωρίς φλούδα σε κυβάκια να πάρουν μια βράση. Προσθέτω τη βανίλια και το μέλι και σβήνω την κουζίνα.
Προσθέτω το άμυλο ταπιόκας να τραβήξει τα υγρά των φρούτων και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το ξύσμα των εσπεριδοειδών.
Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιώ τα φρούτα μέχρι το βαθμό που θέλω. Αν θέλω να έχω και κομματάκια δεν το πολτοποιώ εντελώς. Μεταφέρω σε ένα μπόλ να πέσει η θερμοκρασία μέχρι να ετοιμάσω το crumble.
Σε μπεν μαρί λιώνω το λάδι καρύδας και αφού λιώσει προσθέτω το αμυγδαλοβούτυρο και αφήνω στην άκρη.
Σε μπολ βάζω τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι αμυγδάλου, την ερυθριτόλη, την κανέλα και το baking powder και ανακατεύω. Προσθέτω το λάδι καρύδας με το βούτυρο αμυγδάλου και ανακατεύω καλά να αποκτήσει το μείγμα μου λίγη υγρασία.
Σε ένα πυρέξ 20×20 cm στρώνω τα 2/3 του crumble και το πατάω καλά με το χέρι μου ή τη βάση ενός ποτηριού. Προσθέτω τη γέμιση και απλώνω ομοιόμορφα.
Με το χέρι μου απλώνω το υπόλοιπο 1/3 του crumble από πάνω και ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά. Ελέγχω συχνά να μη μου αρπάξει από πάνω.
Αν πάρει χρώμα νωρίς, χαμηλώνω λίγο τη θερμοκρασία του φούρνου.
Καλή επιτυχία!