Αναρωτιέστε τι να κάνετε με τον μπακαλιάρο που περίσσεψε; Δοκιμάστε την καταπληκτική συνταγή που σας προτείνουμε!
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 κ.γ ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ.γ κάρυ σε σκόνη
- 2 κ.γ ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη κονσέρβα
- 400 γρ βρασμένα ρεβίθια
- 4 φιλέτα μπακαλιάρο (140g το καθένα)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο κoλίανδρο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο αντικολλητικό τηγάνι.
Ρίχνετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Ρίχνετε το κάρυ, το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες και τα ρεβίθια και αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε να σιγοβράσουν τα υλικά για 8-10 λεπτά. Προσθέστε τα φιλέτα μπακαλιάρου. Καλύψετε με το καπάκι και αφήστε τα να βράσουν στη σάλτσα για 10 λεπτά
Στο τέλος ρίχνετε από επάνω το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο κολίανδρο. Σερβίρεται ζεστό, μπορείτε να το συνοδέψετε με λίγο ρύζι ή πατάτες βραστές.
Καλή απόλαυση!