Καλαμάρι με γέμιση απο σπανάκι και γαρίδες

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Το καλαμάρι  που κατά την  μεσαιωνική ελληνική ονομαζόταν καλαμάριον ονομάστηκε έτσι χάρη στο σώμα του που μοιάζει με μελανοδοχείο.
Αποτελεί εξαιρετικό έδεσμα κυρίως συνοδεία ούζου κατά τους θερινούς μήνες μαζί με τα ξαδερφάκια του τις σουπιές και τα χταπόδια.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 8 μεγάλα καλαμάρια  (περίπου 1,5 κιλό αγορά)
  • 200 γραμμάρια γαρίδες
  • 200 γραμμάρια σπανάκι
  • 150 γραμμάρια ρύζι καστανό
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 μικρό πράσο (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 1 κουταλάκι ρίγανη ή/και θυμάρι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 12 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

_mg_1401

Εκτέλεση

Το σκούρο ρύζι αφού το αφήσουμε για 2-3 ώρες σε χλιαρό νερό στη συνέχεια το βράζουμε για 5 μόνο λεπτά.
Με το μισό λάδι σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι με το πράσο ψιλοκομμένο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες κομμένες. Στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα από τα πλοκάμια από τα καλαμάρια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισοβρασμένο ρύζι, το σπανάκι, το μαϊντανό, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 επιπλέον λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 επιπλέον λεπτά προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.
Με το μίγμα αυτό γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Προσοχή δεν θα τα παραγεμίσουμε για να μην σκάσουν. Μπορούμε επίσης να κάνουμε 2 – 3 τρύπες με την οδοντογλυφίδα σε κάθε καλαμάρι πριν τα βάλουμε στο φούρνο.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, τη μουστάρδα, το υπόλοιπο λάδι, τη ρίγανη και το αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τα καλαμάρια. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς στην κάτω σχάρα για περίπου 40-45 λεπτά.
Τις συγκεκριμένες επιλογές μαζί με πολλές άλλες θα τις βρεις και στην εφαρμογή Diet Coaching .
THIN POSITIVE & DIET COACHING Book - e-Pub - Application
Η φιλοσοφία  των επιλεγμένων συνδυασμών  για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων  είναι βασισμένη στο βιβλίο  Thin PositiveΜυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο .

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

«Χρυσό γάλα» Τι είναι και που βοηθάει;

O όρος ΄΄χρυσό γάλα΄΄ ή ‘’golden milk’’ αναφέρεται σε ρόφημα που το βασικό συστατικό του είναι ο κουρκουμάς και ονομάζεται έτσι λόγω του ‘’χρυσού’’

Τυρόπιτα με βρόμη

Η πιο νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα. Θρεπτική και χορταστική, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Μπορεί να φαγωθεί είτε σαν πρωινό είτε

Scroll to Top