Υπέρβαροι και παχύσαρκοι έφηβοι καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες απο τους συνομηλίκους τους

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Παρά τα στερεότυπα, υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά ηλικίας άνω των 9 ετών φαίνεται ότι καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες από ό, τι παιδία της ίδιας ηλικίας που όμως έχουν ένα φυσιολογικό βάρος.
Τα ευρήματα προέρχονται από ανάλυση των 19.125 παιδιών, ηλικίας 1 έως 17 ετών κατά τα το διάστημα από το 2001 έως το 2008.
Η ομάδα της κυρίας Skinner αναφέρει:
“Όταν ένα παιδί έχει γίνει παχύσαρκο ή υπέρβαρο, αυτό χρειάζεται λιγότερες θερμίδες για να διατηρήσει το αυξημένο του βάρος, έτσι αν προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την πρόσληψη τροφής τους είναι απίθανο να έχουμε θετικά αποτελέσματα.”
“Είναι λογικό στην πρόωρη παιδική ηλικία η παρέμβαση να επικεντρωθεί στην θερμιδική πρόσληψη, ενώ αργότερα στην παιδική ηλικία ή την εφηβεία θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, δεδομένου ότι τα υπέρβαρα παιδιά τείνουν να είναι λιγότερο δραστήρια.”
Συνολικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 15,4% των συμμετεχόντων ήταν είτε παχύσαρκοι ή πολύ παχύσαρκοι, 14,9% ήταν υπέρβαροι, 66,3% είχαν φυσιολογικό υγιές βάρος, και το 3,4% ήταν λιποβαρή.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάλυση έδειξε ότι για τα κορίτσια ηλικίας κάτω των 9 και αγόρια ηλικίας κάτω των 12, οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες από ό, τι τα άτομα με φυσιολογικό βάρος. Κάτι που δεν βρέθηκε στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.
“Για πολλά παιδιά, η παχυσαρκία ξεκινάει καταναλώνοντας περισσότερες θερμίδες κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, στη συνέχεια, καθώς μεγαλώνουν, συνεχίζουν να είναι παχύσαρκοι χωρίς να τρώνε περισσότερο από ότι οι μη παχύσαρκοι συνομήλικοι τους.”
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top