Βιολογική Τσιπούρα κατεψυγμένη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Η βιολογική τσιπούρα από ιχθυοκαλλιέργεια στην Κεφαλονιά είναι κατεψυγμένη, απεντερωμένη, απολεπισμένη, έτοιμη για μαγείρεμα.
Η βιολογική καλλιέργεια είναι μια μέθοδος παραγωγής προϊόντων με συγκεκριμένες πρακτικές, που προστατεύει τον καταναλωτή αλλά και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς υπήρξαν η πρώτη εταιρεία Ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα που δημιούργησε σειρά προϊόντων βιολογικής παραγωγής, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην βιωσιμότητα (Αειφορία), τα καθαρά νερά, την παραγωγή χωρίς χημικά, την πυκνότητα εκτροφής, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις ειδικές τροφές (πηγή: http://kefish.gr). Προσφέρουν λαβράκια και τσιπούρες που έχουν εκτραφεί βιολογικά, με την εγγύηση ότι τα ψάρια έχουν μεγαλώσει στα καθαρότερα νερά και έχουν παραχθεί με βιώσιμο τρόπο- πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλά για τους καταναλωτές και για το περιβάλλον.
Συνταγή: Τσιπούρα στη σχάρα
Υλικά:

1 τσιπούρα μεγάλη καθαρισμένη
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα: 2 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τη σχάρα. Αλείψτε την τσιπούρα με λάδι σε όλη την επιφάνεια και αλατοπιπερώστε. Τοποθετήστε την τσιπούρα πάνω στη σχάρα και ψήστε περίπου 10’ από τη μια πλευρά και ύστερα γυρίστε τη τσιπούρα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για περίπου 10 ακόμη λεπτά. Όταν ψηθεί, σερβίρετε σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις φέτες λεμονιού.  Συνοδέψτε με πατάτες τηγανητές, βραστό ρύζι ή ψητά λαχανικά.
Μπορείτε να αναζητήσετε το προϊόν σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και επιλεγμένα καταστήματα delicatessen και υγιεινής διατροφής.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Σεφ Στο Παραπέντε

Σεφ. Ο αρχιμάγειρας, ο δεξιοτέχνης της γαστρονομίας, αυτός που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας. Ένας σεφ δεν λειτουργεί ποτέ

Scroll to Top