Το μεγάλο δίλημμα: Διαιτολόγος ή μαγιοβότανα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

 

Σιγά-σιγά και ισορροπημένα ή <<εύκολα>>, γρήγορα και επικίνδυνα;

    Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από την τηλεόραση, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook,instagram), γυμναστές, μάγειρες, διαφημίσεις που περνούν μπροστά σου, αναβοσβήνουν στο internet, όλοι <<φωνάζουν>> <<αδυνάτισε τώρα, μπορείς, χάσε 10 κιλά με τον ένα και μοναδικό τρόπο με το ψ ρόφημα, θα δεις θα αλλάξει η ζωή σου, θα τα χάσεις σήμερα όχι σε ένα μηνά>> και πάει λέγοντας. Από την άλλη πλευρά ακούς μια σιγανή φωνή μες στο μυαλό σου την φωνή του διαιτολόγου-διατροφολόγου σου <<όλα αυτά είναι πρόσκαιρα, δεν ξέρεις όλα αυτά τι επίδραση θα έχουν στον οργανισμό σου, θα δεις μαζί βήμα-βήμα θα τα χάσεις τα κιλά, σιγά-σιγά και υγιεινά, δεν θα στερείσαι τίποτα απλά θα προσέξουμε τις ποσότητες>>.
Ξέρω παλεύεις με τον εαυτό σου να ακούσεις τον διαιτολόγο σου, του έχω εμπιστοσύνη, ξέρει τι λέειαλλά αυτοί λένε μέσα σε μια εβδομάδα θα χάσεις 10 κιλά, θα πιεις το ρόφημα και θα δεις μεγάλη αλλαγή θα χωράς στο αγαπημένο σου τζιν. Μεγαλύτερα θύματα σε αυτό το παιχνίδι-μάρκετινγκ, δυστυχώς είναι οι γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να είναι όμορφες, και λεπτές.
Σας παραθέτω παρακάτω μια προσωπική ιστορία μου από μια συζήτηση που είχα με μια ασθενή μου.
Όταν έκανα την πρακτική μου στο νοσοκομείο, ήταν ένα περιστατικό που αφορούσε απώλεια σωματικού βάρους, ζύγισα την κυρία η οποία τα είχε πάει εξαιρετικά, στην συνέχεια της εξηγούσα τις ποσότητες με την βοήθεια της διατροφικής πυραμίδας, σε κάποια στιγμή μου λέει <<μια φίλη μου πήγε σε ένα μαγαζάκι με βότανα και πήρε «ρίζες Αιγύπτου» δεν ξέρω τι είναι, αλλά έκαναν θαύματα, πίνει πρωί, μεσημέρι, και βράδυ μετά τα γεύματα. >>
Συνέχισα την συζήτηση μαζί της
Δ:Τόσο καιρό που κάνουμε τις συνεδρίες είστε ικανοποιημένη;
Α:Ναι βέβαια
Δ: Έχετε χάσει βάρος;
Α:Ναι έχω χάσει
Δ:Πιστεύετε πως αυτό θα σας βοηθούσε περισσότερο;
ΣΥΝΕΧΙΣΕ
A:Μα ξέρετε, την βοήθησε πολύ αδυνάτισε πολύ γρήγορα, τρώει ότι θέλει μάλιστα μου πρότεινε πως αν ήθελα θα μπορούσε να μου δώσει να το δοκιμάσω και εγώ.
Δ:Ξέρετε τι περιέχει αυτό το ρόφημα, έχετε σκεφτεί τι συνέπειες θα μπορούσαν να έχουν στον οργανισμό σας;
Α:Oχι
Δ:Θα ρισκάρατε λοιπόν να το δοκιμάσετε;
A:Το είχα σκεφτεί σοβαρά, τώρα που το συζητήσαμε  όμως όχι, πιστεύω ότι  δεν χρειάζεται το ρόφημα θα συνεχίσω το πρόγραμμα διατροφής μου και το περπάτημα.
Χάρηκα πολύ όταν κατάλαβα πως είχα καταφέρει να με εμπιστεύεται η ασθενής μου.
Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας, εμπιστευτείτε την τροφή στην σωστή ποσότητα, πείτε όχι στα μαγιοβότανα και στις δίαιτες express, εμπιστευτείτε τον-την  Διαιτολόγο-Διατροφολόγο σας…!!!

Με εκτίμηση Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.!

Αναστασία Παπαδοπούλου.!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top