Τελικά ο γάμος και τα παιδιά σκοτώνουν τον έρωτα;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Στην αρχική περίοδο του ζευγαριού οι σύντροφοι ζουν αυτό που θα έλεγε κανείς την πιο ερωτική τους εκδοχή.

Ο χρόνος μεταξύ τους είναι άφθονος, ο καθένας ασχολείται μόνο με την προετοιμασία του εαυτού του για να συναντήσει τον άλλο και οι επιλογές για το τί θα κάνουν είναι πολλές μιας και δεν υπάρχουν παραπάνω υποχρεώσεις.

Με το γάμο και τα παιδιά η καθημερινότητα τροποποιείται σημαντικά. Το πιο σύνηθες είναι οι σύντροφοι να γίνονται γονείς και να παραμελούν ο ένας τον άλλο. Κέντρο της οικογένειας γίνονται τα παιδιά, που λόγω της καθημερινότητας δεν αφήνουν και ιδιαίτερα περιθώρια για ελεύθερο χρόνο στους γονείς… Κατά συνέπεια, οι γονείς χρόνο με το χρόνο απομακρύνονται όλο και περισσότερο.

Φταίει η ύπαρξη παιδιών για την αποστασιοποίηση δύο συντρόφων;

Όχι φυσικά!

Υπάρχει μια “λεπτομέρεια” την οποία οι σύντροφοι συχνά ξεχνούν.

Στην πρώτη περίοδο της σχέσης λειτουργούν όπως αναφέραμε νωρίτερα πιο ερωτικά, πιο προσωπικά, δηλαδή ο ένας για τον άλλο. Ενώ στην περίπτωση απόκτησης παιδιών πιο φροντιστικά (σαν γονείς) ως προς εκείνα.

Αυτό που οι σύντροφοι ξεχνούν όταν έχουν παιδιά, είναι να συντηρήσουν και τον αρχικό τρόπο σύνδεσής τους. Τον πιο ερωτικό-προσωπικό που έδειχνε ο ένας στον άλλον την αγάπη του, την τρυφερότητά του.

Με τον ερχομό των παιδιών δεν μετασχηματιζόμαστε σε γονείς μόνο, o ένας ρόλος μας δεν αναιρεί τον άλλο. Εκτός από το γονικό ρόλο, μπορούμε να ζούμε και προσωπικά με τον σύντροφο μας…

Έχουμε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουμε την προσωπική σχέση με τον σύντροφό μας. Ο ερχομός του παιδιού δεν καταλύει την ερωτική-τρυφερή σχέση που προϋπάρχει με το άλλο μας μισό. Δημιουργούμε «κενά» για τη μεταξύ μας σχέση, είτε με τη μορφή μιας εξόδου, ή ενός ταξιδιού, ή με όποιο άλλο τρόπο επιθυμεί το ζευγάρι.

Με το να συντηρούμε τη συντροφική σχέση μετά τον ερχομό των παιδιών στη ζωή μας, συντηρούμε και την ισορροπία μέσα μας. Ισορροπούμε και στον γονικό και στον ερωτικό ρόλο, ενώ ταυτόχρονα είμαστε και ένα υγιές πρότυπο για τα παιδιά μας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Scroll to Top