Κάντε τα γλυκά του καλοκαιριού να περνάνε από τα χέρια σας…και να μην αφήνουν ίχνη στο σώμα σας…Πολλές φορές αγοράζετε λίγα περισσότερα φρούτα από αυτά που καταναλώνετε. Άλλες πάλι φορές η ζέστη του καλοκαιριού δείχνει τη δύναμη της…δυστυχώς στα φρουτάκια σας αλλοιώνοντας τα λίγο πιο γρήγορα….Μην τα πετάτε…Στις μέρες μας τίποτα δεν πρέπει να πάει χαμένο.
Έτσι, και εγώ θύμα του καύσωνα, της επαγγελματικής μου ιδιότητας και της υπερβολής αγόρασα κάτι παραπάνω από αυτό που έπρεπε και προς το τέλος της εβδομάδας φωνές μέσα από το ψυγείο με εκλιπαρούσαν για βοήθεια. Αρχικά σκέφτηκα να κάνω μια μαρμελάδα με διάφορα φρούτα από την άλλη η ποσότητα ήταν σχετικά μικρή και ο χρόνος που θα ξόδευα, η ανακατωσούρα από τη μαρμελάδα που πιτσιλάει παντού και ο λογαριασμός στη ΔΕΗ.. μου έβαλαν φρένο.
Και τότε μου ήρθε η ιδέα να κάνω ένα μους με ανάμεικτα φρούτα…Θεώρησα ότι αφού τον κορν φλάουερ δένει σάλτσες..γιατί να μην δέσει και το δικό μου μους..και να η συνέχεια.
Πολτοποίησα τα φρούτα στο multi και τα έβαλα σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσα λίγη μαύρη ζάχαρη και κορν -φάλουερ. Όπως ήταν κρύο το ανακάτεψα καλά και το πέρασα στο ηλεκτρικό μάτι της κουζίνας με συνεχή ανάδευση…Όταν άρχισε να κοχλάζει..δυνάμωσα την αναδευση ενώ το μειγμα στην κατσαρόλα άρχισε να πήζει. Θυμήθηκα οτι είχα αμύγδαλα ανάλατα σπασμένα τα οποία και πρόσθεσα προς το τέλος, ενώ το άρωμα των φρούτων το τόνισα με μια βανίλια….μέσα σε δέκα λεπτά το μείγμα μου ήταν έτοιμο…και τα μπολάκια μου περίμεναν να το καταπιούν…Αφού το μοίρασα εξίσου το έβαλα στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί περισσότερο….Το αποτέλεσμα ήταν απίθανο…και γλίτωσα τα φρουτάκια από τον κάδο, και είχα γλυκό στο σπίτι και ένιωσα ανακούφιση γιατί η οικογένεια μου δεν κατέφυγε στα έτοιμα γλυκά…
Δεν έχετε λοιπόν παρά να το δοκιμάσετε…
Για 6 μπολάκια μικρά χρησιμοποίησα:
800 γραμμ. φρούτα πολτοποιημένα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πεπόνι, κεράσια, ροδάκινα, καρπούζι, βερίκοκα…..)
50 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
55 γραμμ. κορν φλάουερ
50 γραμμ. αμύγδαλα κοπανισμένα ανάλατα
1 βανίλια…
Λοιπόν, θα το δοκιμάζατε;…και αν σας έλεγα πως το θερμιδικό του περιεχόμενο είναι περίπου στις 140-150 θερμίδες ανά μπολάκι των 135-140 γραμμ.;
Καλή επιτυχία!!!!
Και τότε μου ήρθε η ιδέα να κάνω ένα μους με ανάμεικτα φρούτα…Θεώρησα ότι αφού τον κορν φλάουερ δένει σάλτσες..γιατί να μην δέσει και το δικό μου μους..και να η συνέχεια.
Πολτοποίησα τα φρούτα στο multi και τα έβαλα σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσα λίγη μαύρη ζάχαρη και κορν -φάλουερ. Όπως ήταν κρύο το ανακάτεψα καλά και το πέρασα στο ηλεκτρικό μάτι της κουζίνας με συνεχή ανάδευση…Όταν άρχισε να κοχλάζει..δυνάμωσα την αναδευση ενώ το μειγμα στην κατσαρόλα άρχισε να πήζει. Θυμήθηκα οτι είχα αμύγδαλα ανάλατα σπασμένα τα οποία και πρόσθεσα προς το τέλος, ενώ το άρωμα των φρούτων το τόνισα με μια βανίλια….μέσα σε δέκα λεπτά το μείγμα μου ήταν έτοιμο…και τα μπολάκια μου περίμεναν να το καταπιούν…Αφού το μοίρασα εξίσου το έβαλα στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί περισσότερο….Το αποτέλεσμα ήταν απίθανο…και γλίτωσα τα φρουτάκια από τον κάδο, και είχα γλυκό στο σπίτι και ένιωσα ανακούφιση γιατί η οικογένεια μου δεν κατέφυγε στα έτοιμα γλυκά…
Δεν έχετε λοιπόν παρά να το δοκιμάσετε…
Για 6 μπολάκια μικρά χρησιμοποίησα:
800 γραμμ. φρούτα πολτοποιημένα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πεπόνι, κεράσια, ροδάκινα, καρπούζι, βερίκοκα…..)
50 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
55 γραμμ. κορν φλάουερ
50 γραμμ. αμύγδαλα κοπανισμένα ανάλατα
1 βανίλια…
Λοιπόν, θα το δοκιμάζατε;…και αν σας έλεγα πως το θερμιδικό του περιεχόμενο είναι περίπου στις 140-150 θερμίδες ανά μπολάκι των 135-140 γραμμ.;
Καλή επιτυχία!!!!