Τα καρυδωτά είναι η παραλλαγή των κλασικών αμυγδαλωτών αλλά χωρίς καθόλου ζάχαρη και ταυτόχρονα με πληθώρα θρεπτικών συστατικών.
Μπορούμε λοιπόν να τα απολαύσουμε είτε για απογευματινό γεύμα, είτε σε περιόδους νηστείας για γλυκό.
Υλικά
- 300 γραμμάρια καρυδόψυχα
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού μελάσα (εναλλακτικά μέλι)
- ½ φλυτζανάκι του ελληνικού βρώμη τριμμένη
- 1 κουταλιά του γλυκού ανθόνερο
Εκτέλεση
Πολτοποιείτε στο multi την καρυδόψυχα και την βρώμη. Τα τοποθετείτε σε ένα μπόλ, προσθέτετε την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύετε.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και την μελάσα μέχρι να λιώσει και να ανακατευτούν καλά. Στην συνέχεια, ρίχνετε τα υλικά από το κατσαρολάκι, μέσα στα υλικά του μπόλ και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, πλάθετε μικρά μπαλάκια, τα βουτάτε μέσα σε τριμμένο ινδοκάρυδο και ραντίζετε με ανθόνερο.
Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να δέσουν.
Καλή απόλαυση!