karydota

Συνταγή για καρυδωτά

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Τα καρυδωτά είναι η παραλλαγή των κλασικών αμυγδαλωτών αλλά χωρίς καθόλου ζάχαρη και ταυτόχρονα με πληθώρα θρεπτικών συστατικών.

Μπορούμε λοιπόν να τα απολαύσουμε είτε για απογευματινό γεύμα, είτε σε περιόδους νηστείας για γλυκό.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια καρυδόψυχα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού μελάσα (εναλλακτικά μέλι)
  • ½ φλυτζανάκι του ελληνικού βρώμη τριμμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ανθόνερο

Εκτέλεση

Πολτοποιείτε στο multi την καρυδόψυχα και την βρώμη. Τα τοποθετείτε σε ένα μπόλ, προσθέτετε την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύετε.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και την μελάσα μέχρι να λιώσει και να ανακατευτούν καλά. Στην συνέχεια, ρίχνετε τα υλικά από το κατσαρολάκι, μέσα στα υλικά του μπόλ και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Τέλος, πλάθετε μικρά μπαλάκια, τα βουτάτε μέσα σε τριμμένο ινδοκάρυδο και ραντίζετε με ανθόνερο.

Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να δέσουν.

Καλή απόλαυση!

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top