Συνταγές για υγιή κοινωνία και οικονομία

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Η εξέλιξη των διατροφικών συνηθειών και η διασύνδεσή τους με την υγεία του πληθυσμού αποτελεί κεντρικό ζήτημα για τη βιομηχανία και το λιανεμπόριο τροφίμων.
Οι επιχειρήσεις του κλάδου μελετούν τα νέα δεδομένα, καθώς και τις νέες τάσεις στη διατροφή, προσαρμόζοντας ανάλογα τις προτάσεις που απευθύνουν στον σύγχρονο καταναλωτή.
self-servis
Τα καινοτόμα προϊόντα που παράγονται από τη βιομηχανία τροφίμων & ποτών και βρίσκουν τη θέση τους στο ράφι του λιανεμπορίου, δίνουν αφενός ώθηση στις πωλήσεις, αφετέρου επιβεβαιώνουν τον ρόλο των δυνάμεων της προσφοράς στην υποστήριξη ενός υγιεινού προτύπου διατροφής στη χώρα.
Αναγνωρίζοντας τη σημασία α) της διερεύνησης των νέων διατροφικών τάσεων και των επιστημονικών ευρημάτων σχετικά με τους παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην παραγωγή τροφίμων και ποτών, ώστε η βιομηχανία να εναρμονίζεται με τις σύγχρονες τάσεις και τις επιταγές μιας υγιεινής διατροφής, και β) της ανάγκης διάχυσης της ενημέρωσης για καινοτόμα προϊόντα στην ελληνική αγορά, το «σελφ σέρβις» (Boussias Communications) διοργανώνει στις 26 Οκτωβρίου το συνέδριο «Food & Drinks Innovation Conference».
Δείτε περισσότερα για το συνέδριο και τη διοργάνωση ΕΔΩ
self-servis
Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα των ομιλητών ΕΔΩ

Ειδική Συμμετοχή  Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος, Πρόεδρος, Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών στις 10:50 – 11:05 πμ

με θέμα “Από τα λειτουργικά γεύματα στα λειτουργικά τρόφιμα”

Περίληψη παρουσίασης: Η εξέλιξη της παραγωγής τροφίμων και η υπερίσχυση τις επόμενες δεκαετίες, όπως δείχνουν οι σχετικές μελέτες, των «λειτουργικών» τροφίμων όπως γάλα και γιαούρτι με περισσότερες βιταμίνες, ασβέστιο και σίδηρο, κορν φλέικς εμπλουτισμένα με ιχνοστοιχεία και αβγά με λιπαρά οξέα είναι μόνο μερικά από τα «νέα» τρόφιμα. Τα ευεργετικά αποτελέσματα για κάποιες ομάδες πληθυσμού και η δυνατότητα κάλυψης του «κενού» στη διατροφή μας, αποτέλεσμα του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Scroll to Top