Το γάλα καρύδας είναι ένα φυτικό (νηστίσιμο) γάλα- ρόφημα, χωρίς λακτόζη, με ευχάριστη γεύση και κυριώς φτιάχνεται εύκολα και οικονομικά στο σπίτι.
Υλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
- 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο ή μεταλλικό νερό
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 4 βασιλικούς χουρμάδες (προαιρετικά για πιο γλυκιά γεύση)
- Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το νερό χωρίς να βράσει και το ρίχνουμε σε κανάτα με το ινδοκάρυδο και τους χουρμάδες. Αφήνουμε να σταθεί για 8-12 ώρες εκτός ψυγείου. - Σουρώνουμε τους χουρμάδες και τους κρατάμε στην άκρη.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ (όχι σε multi) το ινδοκάρυδο με το νερό, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα
- Σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι, πιέζοντας την καρύδα να βγάλει όσο περισσότερο “γάλα” γίνεται.
- Φυλάμε το “γάλα” σε γυάλινο βάζο ή μπουκάλι στο ψυγείο και το καταναλώνουμε μέσα σε 4 μέρες, ανακινώντας το πριν την κατανάλωση.
Με την καρύδα που έχει μείνει και τους χουρμάδες φτιάχνουμε πεντανόστιμα τρουφάκια απλά χτυπώντας τα στο μούλτι με την προσθήκη λίγο κακάο ή κανέλας και πλάθοντας τα σε τρουφάκια.