Είμαι σίγουρη ότι αυτό θα γίνει το αγαπημένο σας πρωινό αλλά και απογευματινό σνακ.
Μια νόστιμη 3αδα που αποτελεί κανονικό γεύμα μιας και προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε τόσο στο ξεκίνημα όσο και στη συνέχεια της μέρας μας ικανοποιώντας απόλυτα την επιθυμία για γλυκό αλλά και δημιουργεί κορεσμό για πολλές ώρες.
Το μόνο δύσκολο είναι η αναμονή κατά τη διάρκεια της νύχτας!
Υλικά για 2 μερίδες
• 5 κ.σ. βιολογικό κακάο
• 2 κ.σ. μελάσα
• ½ κ.γλ. υγρή βανίλια
• 4 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
• 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
• 4 κ.σ. σπόρους chia
• 2 κ.γλ. maca
• 6 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
• 1 κ.γλ. μέλι
• Φρούτα εποχής- ξηρούς καρπους- γκράνολακουβερτούρα – coconut flakes για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ κοσκινίζω το κακάο και τη σκόνη maca και προσθέτω τις 2 κ.σ χυμό πορτοκάλι, το ½ κουταλάκι γλυκού βανίλια και τη μελάσα. Aνακατεύω με το σύρμα να γίνει μια σοκολατένια πάστα
- Προσθέτω το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύω συνεχώς να ενσωματωθεί με το κακάο και να γίνει μια αραιή μούς
- Προσθέτω τους σπόρους chia και τοποθετώ σε βάζα και αφήνω να σταθούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 3ωρες
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το γιαούρτι με τις άλλες 2 κουταλιές χυμό πορτοκάλι και το μέλι και μοιράζω το μίγμα γιαουρτιού στα δύο βάζα πάνω από τη μούς κακάου και βάζω για όλη τη νύχτα στο ψυγείο να φουσκώσουν οι σπόροι chia
Καλή απόλαυση με γαρνιτούρα της επιλογής σας!