Υλικά για δύο μερίδες
- ½ μέτριο Κρητικό παξιμάδι τριμμένο στο multi, ως επιλογή Αμύλου της 3άδας
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη γραβιέρα ή τριμμένη φέτα, ως Ζωική επιλογή της 3άδας
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ ή φρέσκο
- 4 πολύ λεπτές φέτες ντομάτα, ώς Φρέσκια επιλογή της 3άδας
- 4 ψιλοκομμένες ελιές
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε το τριμμένο παξιμάδι και τα μυρωδικά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μίγμα των αυγών. Μόλις απλώσει προσθέτουμε τις φέτες ντομάτα, το τυρί και τις ελιές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και ψήνουμε για 5 περίπου λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι.
Στη συνέχεια βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφού περιμένουμε 5 λεπτά να σφίξει η ομελέτα και στη συνέχεια τη τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και την μοιράζουμε στα δύο.
Συνοδεύεται με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, ένα φρέσκο χυμό και το γεύμα αυτό μπορεί να αποτελέσει και ένα θαυμάσιο πρωινό μαζί με τον καφέ σας ή ένα φλιτζάνι αρωματικό τσάι.
Τη συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Ομελέτα ρολό με παξιμάδι» μαζί με πολλές άλλες θα τη βρεις και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: «Συνταγές από την Κρήτη»
Η φιλοσοφία των επιλεγμένων συνδυασμών για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων είναι βασισμένη στο βιβλίο Thin Positive – Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο