gimnastirio

Να γραφτώ γυμναστήριο φέτος;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Φοβάσαι να γραφτείς γυμναστήριο φέτος; Αμφιβάλεις για την τήρηση κανόνων υγιεινής στα γυμναστήρια;

Οι έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα γυμναστήρια παραμένουν ασφαλείς χώροι άθλησης. Οι υπεύθυνοι, αλλά και οι ασκούμενοι εμφανίζονται άκρως τυπικοί με τα πρωτόκολλα, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους συναθλητές τους.

Εάν μπορούσαμε να τοποθετήσουμε έναν θεωρητικό δείκτη ευημερίας και ευτυχίας μέσα στην κοινότητα των ανθρώπων, το γυμναστήριο θα είχε ξεχωριστό ρόλο στο να παραμένει υψηλά ο εν λόγω δείκτης.

Το γυμναστήριο δεν είναι απλά ένας χώρος προπόνησης. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας, το οποίο συμβάλει στη σωματική και ίσως ακόμα περισσότερο στην ψυχική υγεία.

Είναι όμως ασφαλές;

Πόσο ασφαλές όμως είναι το να πηγαίνουμε κάπου, όπου συγκεντρώνονται αρκετά άτομα; Θα πρέπει να το αποφεύγουμε ή είναι πιο καλό να πηγαίνουμε και να προσέχουμε; Όλοι μας θέλουμε να μην επηρεάζεται η ζωή μας αρνητικά απ’ όλη αυτή την ιστορία με τον Covid-19.

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που έληξε η καραντίνα και μετά το σταδιακό άνοιγμα των χώρων άθλησης, το κοινό παρέμεινε φοβισμένο σε πολύ υψηλό ποσοστό.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία, τα γυμναστήρια έχασαν πάνω από το 50% των πελατών τους. Στην ίδια όμως έρευνα αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η βεβαιότητα ότι εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας από το γυμναστήριο και τους αθλούμενους, τότε ο κίνδυνος μειώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Όλα πλέον τα γυμναστήρια ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες και το πρωτόκολλο που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Σχεδόν όλα τα γυμναστήρια δημιούργησαν apps, μέσω των οποίων μπορούμε να γυμναζόμαστε στο σπίτι. Να κλείνουμε θέση προπόνησης online, μιας και υπάρχει συγκεκριμένο περιθώριο ταυτόχρονης παρουσίας. Κάθε αθλούμενος έχει τον χώρο και τις αποστάσεις που ορίζει το πρωτόκολλο.

Κίνητρο, υγεία & καλή διάθεση. Τί άλλο θέλεις;

Το γυμναστήριο είναι αυτό που μας βοηθάει να διατηρούμε όχι μόνο την υγεία αλλά και την καλή μας διάθεση, σε συνδυασμό με το κίνητρο που μας δίνει.

kali-diathesi

Συνεπώς, είναι απόφαση του καθενός από εμάς το εάν θα γραφτούμε φέτος ή όχι.  Το εάν θα φοβηθούμε ή εάν θα επιλέξουμε να ζούμε κανονικά με μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο, μειώνοντας το ρίσκο και αυξάνοντας το οφέλη που αυτό μπορεί να μας προσφέρει.

Ακόμα περισσότερο στην εποχή του κορονοϊού, καθώς η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό, δημιουργώντας ισχυρές άμυνες.

Επειδή όμως ορισμένοι ίσως να φοβούνται λίγο περισσότερο ή να έχουν κάποιο νόσημα, οι ίδιοι ή κάποιο κοντινό πρόσωπό τους, καλό θα είναι να παραμείνουν στο σπίτι τους. Η ONLINE γυμναστική στο σπίτι και το virtual coaching  έχει πολλά να μας προσφέρει! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top