Η μελιτζανοσαλάτα με φέτα είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να δώσουμε ποικιλία στο τραπέζι μας.
Πέρα από την χαρακτηριστική γεύση της μελιτζάνας τα μυρωδικά δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο και άρωμα. Το συγκεκριμένο ορεκτικό είναι πολύ θρεπτικό αφού η μελιτζάνα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Σε συνδυασμό με την φέτα που είναι πηγή ασβεστίου και με το ελαιόλαδο που περιέχει ω3 λιπαρά οξέα, θα σας ανταμείψει γευστικά και θα σας δώσει πολλά θρεπτικά συστατικά
Υλικά για μελιτζανοσαλάτα 4 ατόμων
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- 30 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1/4 κρεμμύδι ξερό
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο αλάτι χονδρό θαλάσσης
- λίγο ξύδι
Πώς να φτιάξετε την μελιτζανοσαλάτα
Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο τη μελιτζάνα. Αφού ψηθεί βγάζουμε τη φλούδα και την κόβουμε σε μεγάλα και χοντρά κομμάτια βάζοντας τα σε ένα βαθύ πιάτο.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα βάζουμε πάνω στη μελιτζάνα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε ελαφριά.
Στο τέλος ρίχνουμε πάνω από αυτά, τριμμένη φέτα και η μελιτζανοσαλάτα μας είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση!