Μεγάλες νίκες απέναντι στο φαγητό

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Η Βασιλική έγραψε αυτή την επιστολή προς τον εαυτό της. Στην παρούσα φάση της φαίνονται όλα πολύ εύκολα με τη διατροφή της.
Έπειτα από τόσο καιρό συμβουλευτικής και εκπαίδευσης πάνω στην διαταραγμένη σχέση της με την τροφή, το έκανε για να μην ξεχνάει ποτέ τις μεγάλες νίκες που έχει πετύχει μέχρι τώρα.

Ένα χαρτί γεμάτο σκέψεις

Στην φωτογραφία που φαίνεται να έχει σημειώσει χειρόγραφα τις σκέψεις της, περιγράφει το πώς διαχειρίστηκε ένα τυχαίο δύσκολο γεγονός μιας συγκεκριμένης μέρας.
Η Βασιλική εκπαιδεύτηκε στο πώς να αντιδρά σε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι σημαντικό κάθε Επαγγελματίας Υγείας που σχετίζεται με άτομα που έχουν μία διαταραγμένη σχέση με την τροφή, να εκπαιδεύει τα άτομα σε αντίστοιχη αντανακλαστική συμπεριφορά.
Σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση τα θέματα άλλων ατόμων με Διατροφική Διαταραχή θα μπορούσαν να έχουν συντομότερη και ευνοϊκή εξέλιξη στο δρόμο προς την θεραπεία τους.

Η αξία της εκπαίδευσης Master Practitioner in Eating Disorders

Αυτή είναι τελικά και η σημασία της εκπαίδευσης Master Practitioner in Eating Disorders.  Δηλαδή το πώς να μπορείς να απολαμβάνεις την χαρά να βοηθάς τα άτομα που ζητούν την βοήθεια σου. Να απαλλάσσονται σιγά-σιγά από την διαταραχή και να ξεκινούν να απολαμβάνουν μία ουσιαστική σχέση με την τροφή. Απλώς καταγράφονται τα λόγια που σημείωσε η Βασιλική ως δώρο προς τον εαυτό της:

Σε παλαιότερες παρόμοιες καταστάσεις είχα ξεσηκώσει τα κυλικεία

“Πολύ χαρούμενη με την συνειδητοποίηση της διατροφικής διαχείρισης της μέρας. Σε παλαιότερες παρόμοιες καταστάσεις είχα ξεσηκώσει τα κυλικεία
Μεγαλύτερη χαρά έγκειται στο γεγονός ότι αυτό γίνεται εξαιρετικά αυτόματα. Τόσο αυτόματα, που δεν θα το επεσήμανα καν. Μπήκα όμως την διαδικασία της παρατήρησης και τελικά της επιβράβευσης.
Επιβράβευση όχι πια με φαγητό και γλυκά. Επιβράβευση με ένα ανακουφιστικό μπάνιο και περιποίηση του προσώπου και του σώματος που έγιναν άψογοι αρωγοί μου στην πολύωρη αναμονή. Έξτρα χαρά για την πίτα που δεν έφαγα γιατί δεν μου άρεσε.
Μοιάζει τόσο αυτονόητο αυτή τη στιγμή που σχεδόν ξεχνάω όλες τις πολλές φορές που «απλά» μπουκώθηκα με κάτι που δεν μου άρεσε απλά για γεμίσω τα κενά και να «γιατρέψω» το άγχος και το στρες.
Φρόντισα τη μέρα μου διαβάζοντας το βιβλίο μου.  Άκουσα όμορφες μουσικές. Έδωσα κίνηση ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες ως τον 5ο τρεις με τέσσερις φορές όταν χρειάστηκε χωρίς τη χρήση του ασανσέρ.
Να τα λέμε κι αυτά! Δεν αισθάνθηκα πείνα και μεγάλη κούραση και εντέλει ήμουν πιο βοηθητική από ποτέ με μεγάλη μου χαρά και μέχρι εκεί που μπορούσα.
Ο μπαμπάς φώναζε να μην παιδευόμαστε και εγώ όχι μόνο δεν αισθάνθηκα παιδεμό αλλά το είδα σαν μια εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμαστώ και τελικά το απόλαυσα!”
Σημείωση προς ειδικούς: Αν είσαι επαγγελματίας υγείας εξειδικεύσου σε θέματα διαχείρισης διατροφικών διαταραχών μέσω της εκπαίδευσης Master Practitioner on Eating Disordes του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών. Περισσότερες πληροφορίες στο Link www.keadd.gr καθώς και τις Προσεχείς Εκπαιδεύσεις
Αν αναζητείς Πιστοποιημένο Επαγγελματία Υγείας από το NCFED στις Διατροφικές Διαταραχές δες στο Δίκτυο Συνεργαζόμενων Επαγγελματιών Υγείας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top