kokkini-faki-me-garides

Κόκκινη φακή με γαρίδες

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Πριν μερικές μέρες μια φίλη από Αγγλία μου πρότεινε μια συνταγή που μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα.

Αν και δεν φημίζομαι για τις μαγειρικές μου ικανότητες, εν τέλει η συνταγή αποδείχτηκε πολύ εύκολη και γι’ αυτό αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας.

Αποτελεί μια νηστίσιμη πρόταση, αφού δεν περιέχει ζωική τροφή. Ταυτόχρονα όμως είναι ένα πλήρες γεύμα διότι συνδυάζει μία καλή πηγή πρωτεΐνης με μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 250 γραμμάρια κόκκινη φακή
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 μικρή πατάτα σε κυβάκια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ½ κουταλιά του γλυκού κουρκουμά
  • 300 γραμμάρια γαρίδες (καλύτερα αποφλοιωμένες)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει 500ml νερό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις γαρίδες και το αφήνουμε να βράζει για 30 λεπτά σε μέτρια ένταση. 

10λ επτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες. Το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο. Το μόνο που μένει είναι να αφαιρέσουμε τις γαρίδες και τα φύλλα δάφνης και να πολτοποιήσουμε τα υπόλοιπα υλικά. 

Λίγες ελίτσες καλά ζυμωμένες και ένα κρίθινο παξιμάδι συμπληρώνουν τέλεια το πιάτο μας.

Καλή απόλαυση!

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Σεφ Στο Παραπέντε

Σεφ. Ο αρχιμάγειρας, ο δεξιοτέχνης της γαστρονομίας, αυτός που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας. Ένας σεφ δεν λειτουργεί ποτέ

Scroll to Top