Πολλές φορές όταν μαγειρεύουμε μπιφτέκια τυχαίνει να περισσέψουν δύο, τρία ή και περισσότερα.
Η συνήθης τακτική είναι να τα φάμε για να μην τα πετάξουμε, επιβαρύνοντας φυσικά τόσο το πεπτικό μας σύστημα όσο και το θερμιδικό φορτίο του γεύματος που μόλις καταναλώσαμε.
Για προσέξτε όμως μια ωραία ιδέα που σκεφτήκαμε ώστε να σας δώσουμε ένα κίνητρο να μη φάτε τα μπιφτέκια που περίσσεψαν αλλά να τα φυλάξετε για αργότερα.
Αν οι οδηγίες του Διαιτολόγου σάς επιτρέπουν να φάτε ένα μπιφτέκι με σαλάτα για βραδινό, παρασκευάστε την ακόλουθη συνταγή-ιδέα και θα είστε εντός προγράμματος.
Υλικά
- 1 μπιφτέκι
- 1 πίτα από σουβλάκι, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
- 4 φέτες ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας άπαχο γιαούρτι, τύπου στραγγιστό
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο αγγουράκι, φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι και μαϊντανό που τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 οC και παράλληλα στρώνουμε πάνω στην πίτα το γιαούρτι.
Απλώνουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το μπιφτέκι και το απλώνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη και ελάχιστο αλάτι.
Βάζουμε την πίτα σε ένα ταψάκι που το τοποθετούμε στο κέντρο του φούρνου. Σε 5 με 10 λεπτά είναι έτοιμο ένα κεμπάπ από το πουθενά.